Élőben az App! 2011 konferenciáról

Részemről vége.

14:23 Helloszabi beszél most arról, hogy milyen fontos a specifikáció. Például azért, mert a specifikáció teremti meg elvileg a közös nyelvet fejlesztés, megrendelő és pm között. És meghatározza a fókuszt is.

14:13 Most Suhajda Gábor beszél trivialitásokról. 

14:02 A fő funkcióra koncentráljon az alkalmazás, de engedjük, hogy a felhasználó mélyebben is tudjon barangolni felfedezhesse a mélyebb rétegeket. Fontos, hogy sokszor a felhasználó csak egy kézzel kezeli a mobilt. 

14:00 A webes megjelenés gazdaságát nem lehet átmenteni mobilra. De mire használják a júzerek a telefonjukat. 1. információkeresés. 2. közösségi médiában akarjuk megtudni, hogy történt-e valami érdekes, amiről lemaradnék. 3. feladat kezelése. emailolvasás, munkához tartozó tevékenységek. 4. unaloműzés, játék.

13:55 Kollin Zoli beszél arról, hogy hogyan kell mobilalkalazást tervezni. "A keverebb a több."

12:36 Én most kimegyek kávézni. BRB

12:21 Szántó Gábortól még nem láttam ilyen jó előadást. Érdekes, összeszedett, inspiráló. 

12:16 Ne appon gondolkozzunk, hanem azon, hogy az embereknek mik a motivációik, mivel töltik az idejüket. 

12:11 Olyan terméket kell létrehozni, mely önmagában is kommunikál. Sőt, a fejlesztés közben is érdemes kommunikálni kifelé, hogy mit csinálunk. Mire kiért a termék a piacra, már ismert legyen a dolog. 

12:08 Nagy a verseny az app store-okban. A többségnek nincs pénze se munkaideje bevezetni az alkalmazását a piacra. 

12:06 Most a két Szántó (DDB és NNG) következik. Hogyan szerezzünk inspirációt és hogyan alkossunk jó termékeket. Erről fognak beszélni.

12:03 "Aki hat hónapja úgy dolgozik, hogy azt júter még nem látta, hagyja abba most." "Sok pici startup működik a cégünkben. Nem az alapító mondja meg mindig, hogy mit fejlesszünk."

11:55 A lean azt is jelenti, hogy menet közben is lehet módosítani a stratégián. Nem szoftvert fejlesztünk, hanem terméket. A cégben mindenhol ott kell lennie az iterációs képességnek. 

11:51 A lean szoftverfejlesztés: "ne termeljél raktárra". Minél inkább csökkentsd le azt az időt, amíg az ötletedtől eljutsz a júzerig. Rövid iterációk, júzertesztek...

11:49 Most Halácsy Péter (Prezi.com) fog beszélni arról, hogy mi az a lean startup. "Kb. 3 év kellett ahhoz, hogy megértsem, hogy mi is ez a Prezi". Az a jó a startupolásban, hogy meg lehet tanulni valamit, amihez korábban nem értettünk. A "lean" azt jelenti, hogy ne pazaroljál. Ne csinálj olyan dolgot, aminek nincs értelme a fogyasztó számára. A "startup" meg azt jelenti, hogy egy olyan környezetben dolgozunk, amiből nem lehet tudni, hogy mi lesz. A startup maga a piaci vagy vállalati entrópia. 

11:45 Kristóf végül megemlítette, amit mi is kiemelnénk: végre egy konferencia, ahol nem csak van, de használható is a wifi hálózat. 

11:41 Azért az nagyon vicces, hogy az előadó nincs a színpadon, csak egy tévén lehet látni, ahogy beszél. Note: az Alle egyik mozitemrében ülünk, a kivetítőn a prezi, és egy külön tévén lehet nézni az előadót, aki a másik teremben beszél. Sajnos nincs kikeverve 5.1-re a hang, pedig izgalmas hozzáadott érték lenne. Közben Kristóf arról beszél, hogy külföldön nehéz pénzt szerezni magyar projektre. Ők a Hackfwd-ot javasolják startupoknak. Plusz a Seedcamp Prague-gal is érdemes kísérletezni. Van amúgy Playertise.com fejlesztésük is, amit hamarosan "nagy magyar portálokon" fogunk viszontlátni, mint hirdetéskiszolgáló megoldást. 

11:32 Bárdos Kristóf vezeti fel, hogy jó dolog az agilis módszertan. És hogy hogyan lehet jó inkubátor projekteket indítani cégen belül. "A kockázati tőkések nevükkel ellentétben nem szeretnek kockázatot vállalni." - az első fontos megállapítás.

11:29 Hello mindenki. Mindenekelőtt a mobilkonferenciának nincs mobilra optimalizált verziója. De azért sikerült megtalálni a programot. Az imént Szabó Marci (Mito) beszélt arról, hogy nem szeretünk sokat kattintgatni mobilon. És hogy jó dolog a Siri meg a Foursquare. 

2011.11.23. 11:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

" "A kockázati tőkések nevükkel ellentétben nem szeretnek kockázatot vállalni." - az első fontos megállapítás. "

Azért ehhez annyit hozzátennék, hogy a kockázati tőkés eleve kockázatot vállal azzal, hogy startupba fektet: jellemzően komolyabb múlt nélküli, gyorsan változó piacon mozgó cégekről van szó, ráadásul a szóbeszéd úgy tartja hogy az elvárás a többszörös (!) megtérülés. A kockázati tőkés azon van, hogy mérsékelje a kockázatát.