Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.
 

Élőben az App! 2011 konferenciáról

Részemről vége.

14:23 Helloszabi beszél most arról, hogy milyen fontos a specifikáció. Például azért, mert a specifikáció teremti meg elvileg a közös nyelvet fejlesztés, megrendelő és pm között. És meghatározza a fókuszt is.

14:13 Most Suhajda Gábor beszél trivialitásokról. 

14:02 A fő funkcióra koncentráljon az alkalmazás, de engedjük, hogy a felhasználó mélyebben is tudjon barangolni felfedezhesse a mélyebb rétegeket. Fontos, hogy sokszor a felhasználó csak egy kézzel kezeli a mobilt. 

14:00 A webes megjelenés gazdaságát nem lehet átmenteni mobilra. De mire használják a júzerek a telefonjukat. 1. információkeresés. 2. közösségi médiában akarjuk megtudni, hogy történt-e valami érdekes, amiről lemaradnék. 3. feladat kezelése. emailolvasás, munkához tartozó tevékenységek. 4. unaloműzés, játék.

13:55 Kollin Zoli beszél arról, hogy hogyan kell mobilalkalazást tervezni. "A keverebb a több."

12:36 Én most kimegyek kávézni. BRB

12:21 Szántó Gábortól még nem láttam ilyen jó előadást. Érdekes, összeszedett, inspiráló. 

12:16 Ne appon gondolkozzunk, hanem azon, hogy az embereknek mik a motivációik, mivel töltik az idejüket. 

12:11 Olyan terméket kell létrehozni, mely önmagában is kommunikál. Sőt, a fejlesztés közben is érdemes kommunikálni kifelé, hogy mit csinálunk. Mire kiért a termék a piacra, már ismert legyen a dolog. 

12:08 Nagy a verseny az app store-okban. A többségnek nincs pénze se munkaideje bevezetni az alkalmazását a piacra. 

12:06 Most a két Szántó (DDB és NNG) következik. Hogyan szerezzünk inspirációt és hogyan alkossunk jó termékeket. Erről fognak beszélni.

12:03 "Aki hat hónapja úgy dolgozik, hogy azt júter még nem látta, hagyja abba most." "Sok pici startup működik a cégünkben. Nem az alapító mondja meg mindig, hogy mit fejlesszünk."

11:55 A lean azt is jelenti, hogy menet közben is lehet módosítani a stratégián. Nem szoftvert fejlesztünk, hanem terméket. A cégben mindenhol ott kell lennie az iterációs képességnek. 

11:51 A lean szoftverfejlesztés: "ne termeljél raktárra". Minél inkább csökkentsd le azt az időt, amíg az ötletedtől eljutsz a júzerig. Rövid iterációk, júzertesztek...

11:49 Most Halácsy Péter (Prezi.com) fog beszélni arról, hogy mi az a lean startup. "Kb. 3 év kellett ahhoz, hogy megértsem, hogy mi is ez a Prezi". Az a jó a startupolásban, hogy meg lehet tanulni valamit, amihez korábban nem értettünk. A "lean" azt jelenti, hogy ne pazaroljál. Ne csinálj olyan dolgot, aminek nincs értelme a fogyasztó számára. A "startup" meg azt jelenti, hogy egy olyan környezetben dolgozunk, amiből nem lehet tudni, hogy mi lesz. A startup maga a piaci vagy vállalati entrópia. 

11:45 Kristóf végül megemlítette, amit mi is kiemelnénk: végre egy konferencia, ahol nem csak van, de használható is a wifi hálózat. 

11:41 Azért az nagyon vicces, hogy az előadó nincs a színpadon, csak egy tévén lehet látni, ahogy beszél. Note: az Alle egyik mozitemrében ülünk, a kivetítőn a prezi, és egy külön tévén lehet nézni az előadót, aki a másik teremben beszél. Sajnos nincs kikeverve 5.1-re a hang, pedig izgalmas hozzáadott érték lenne. Közben Kristóf arról beszél, hogy külföldön nehéz pénzt szerezni magyar projektre. Ők a Hackfwd-ot javasolják startupoknak. Plusz a Seedcamp Prague-gal is érdemes kísérletezni. Van amúgy Playertise.com fejlesztésük is, amit hamarosan "nagy magyar portálokon" fogunk viszontlátni, mint hirdetéskiszolgáló megoldást. 

11:32 Bárdos Kristóf vezeti fel, hogy jó dolog az agilis módszertan. És hogy hogyan lehet jó inkubátor projekteket indítani cégen belül. "A kockázati tőkések nevükkel ellentétben nem szeretnek kockázatot vállalni." - az első fontos megállapítás.

11:29 Hello mindenki. Mindenekelőtt a mobilkonferenciának nincs mobilra optimalizált verziója. De azért sikerült megtalálni a programot. Az imént Szabó Marci (Mito) beszélt arról, hogy nem szeretünk sokat kattintgatni mobilon. És hogy jó dolog a Siri meg a Foursquare. 

2011.11.23. 11:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Bor Gergely · https://www.facebook.com/magyar.startup.kozosseg 2011.12.05. 14:28:02

" "A kockázati tőkések nevükkel ellentétben nem szeretnek kockázatot vállalni." - az első fontos megállapítás. "

Azért ehhez annyit hozzátennék, hogy a kockázati tőkés eleve kockázatot vállal azzal, hogy startupba fektet: jellemzően komolyabb múlt nélküli, gyorsan változó piacon mozgó cégekről van szó, ráadásul a szóbeszéd úgy tartja hogy az elvárás a többszörös (!) megtérülés. A kockázati tőkés azon van, hogy mérsékelje a kockázatát.


Blog, azoknak, akik a weben élnek, és már elfelejtették, hogy merre van Offlájnia.

A blog szerzője Szabó Gergely.

Email: webisztan at gmail

wwbutton.png

 

Hirdetés

Ezt olvassátok ti

Munkához friss linkek

Témák

android (109) app (40) apple (82) beharangozó (53) bloggerek (126) blogok (129) blogszolg (33) böngészők (34) bulvár (159) copyright (30) dev (83) dizájn (51) facebook (204) feed (30) filozomatika (120) firefox (34) gmail (83) google (515) google maps (49) hirdetés (34) how to (44) ingyen (31) ipad (31) iphone (87) iwiw (102) kávéhoz (84) keresők (51) kommuniti (133) konferenciák (51) lol (91) magyar (383) marketing (71) mashup (45) média (113) meetup (39) microsoft (95) mobil (115) myspace (46) politika (34) social network (161) startup (124) stat (111) térképalkalmazások (50) twitter (164) üzlet (129) videó (150) videómegosztók (94) wikipedia (35) yahoo (57) youtube (94) zene (63) MÉG TÖBB TÉMA

Olvasó szez

A Webisztánon még

Feedek