Flipboard + Tumblr és Google Currents

Végre bekerült a Tumblr is a Flipboardba. Vagyis a Facebook, Twitter, Flickr, Google Reader és LinkedIn mellett a Tumblr-t is lehet magazinosan nézegetni az iPad alkalmazásban.

A Flipboard amúgy is az egyik legjobb iPad-alkalmazás: segít vizuálisan is áttekinthetőbbé tenni azokat a közösségi média csatornákat, melyeken önmlik ránk percről percre a sok hír. Nekem a Flipboard mutatta meg azt is, hogy a LinkedIn valójában egy tök jó és hasznos hírforrás tud lenni. Ugyanez igaz a Facebookra vagy a Twitterre is. Egyszerűen áttekinthetőbbé, fogyaszthatóbbá teszi iPaden ezeket a médiákat a Flipboard. 

A Flipboard sikerén a Google is felbuzdult, és az amerikai App Store, illetve Android Market-be már ki is tette a maga Flipboard klónját, Google Currents néven. (Androidra innen lehet tölteni az .apk fájlt.)

A Flipboard, és hát a Google Currents is jó példa arra, hogy a táblagépek megjelenésével hogyan kapnak új lendületet a feedolvasás és a feedolvasók. Nem sok értelme van minden egyes médiatartalomnak külön iPad-alkalmazást gyártani. És felhasználói oldalon is jobb és kényelmesebb megoldás egy jó feedolvasót használni, mintsem 50 különféle médiaalkalmazást installálni a készülékünkre.

Címkék: linkedin tumblr flipboard google currenst tumblr api ipad hírolvasó
2011.12.09. 21:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A meglátás jó, viszont amíg nem tudsz reklámokat delegálni a tartalmad mellé, addig nem sok más választás marad, mint saját appot készíteni. Én sem értek egyet feltétlenül a reklámok létjogosultságával, de sok publikációnak ez az egyetlen bevételi forrása, amivel gazdálkodhat.

Technikai szempontból nézve érdekes lesz követni, hogy alakul a verseny. Amíg a Flipboard teljesen natív (persze van webview is a html tartalomnak), addig a Currents-ben rengeteg szerepet kap a html(5), pl már a swipe-olást is így oldották meg, és meg is látszik az akadozásnál. Cserébe persze a Currents egyszerre van jelen Androidon és iOS-en.

Ami viszont a Currentsnek kedvez most, hogy már publikusan elérhető a Publisher, amivel a saját tartalmadat tudod előkészíteni a Currents-ben való megjelenésre.
Azt viszont tudjuk, hogy a Flipboardnál is megvan ez az eszköz, kérdés, hogy mikor lesz mindenki számára elérhető.