Végre magyarul is elérhető a Twitter!

Majdnem 6 évet kellett várni rá, de végül csak bekövetkezett. Immár magyarul is elérhető a Twitter.com. A beállítások menü alatt lehet előkeresgélni a Hungarian-t a nyelvek közül. A fordítás ugyanakkor még messze nem tökéletes. Lásd:

tweetbug.png

A közösségi fordításban készült nyelvesítés amúgy jelentősen kisebb szöveganyagot ölel fel, mint a Facebooké. Mégis a Facebook már évekkel ezelőtt képes volt közösségileg lefordíttatni magát helyi nyelvekre. A magyar alapszótár például 2008 áprilisában készült el.

twittumblr.pngMagyarországi júzerbázis: Twitter vs Tumblr.

Idehaza néhány tízezren twittereznek. Vagyis a Twitter-láz valójában a magyarok körében sosem következett el. Bár SP és Zimány Linda majdnem megváltották a világot magyar Twittert pár éve. Aztán úgy alakult, hogy a magyarok mégis inkább facebookozni és bloghuzni akartak. Ehhez képest ez a magyarítás már nem sok vizet fog zavarni. 

Címkék: magyar lokalizáció twitter nyelvesítés twitter magyarul
2012.01.23. 21:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.