Érdekli a magyarokat egyáltalán az iPad 3?

apple ipad 3 hd

A szokásos zizegés van most is a techblogokon és techszájtokon a ma esedékes iPad 3 (iPad HD) bejelentése körül. Igazából mindegy is, hogy hogyan hívjuk, hiszen valójában a kiszivárgott információk és pletykák alapján gyakorlatilag egy hardveresen menőbb iPad 2 fog érkezni, amit akár hívhatnánk iPad 2S-nek is. Vagy iPad 4-nek. iPad 5-nek. Tök mindegy. 

Kivéve persze, ha tényleg belekerül az új iPadbe a Senseg gyártócég Feel-technológiája. Az azért megérdemelné a 3-as verziószámot. Bár az is lehet, hogy valamelyik androidos tableten fogjuk viszontlátni ezt a technológiát először, valamikor az év folyamán. És akkor már tényleg csak a megérinthető hologramot kell valahogy belegyúrni a mobilokba vagy táblagépekbe, hogy még több fogyjon belőlül. 

Az jobb kérdés, hogy mennyire érdekes egy újabb iPad bejelentés egyáltalán Magyarországon? A hazai piaci becslések szerint idehaza néhány tízezer iPad-felhasználó van. Én azért megkockáztatom az ilyen-olyan mérések alapján, hogy mostanra százezer közelében is lehet a hazai iPadek darabszáma. És mint a Google keresési trendjeiből kiderül, az érdeklődés is jelentősnek mondható az új termék iránt.

Bár az iPhone népszerűségéhez nem mérhető az iPad népszerűsége, de az világosan látszik, hogy az iPod brand kifelé tart a piacról, és az Apple új feltörekvő csillaga egyértelműen az iPad. Magyarországon is. (Az iPhone vérre menő küzdelmet folytat az Androiddal. Mindeközben az iPAd nyugiban menetelget. Igaz, korántsem akkora lendülettel, mint anno az iPhone vagy most az Android.)

Persze némileg árnyalja a képet, hogy az "Android" kifejezésre irányuló keresések nagyobb mértékben növekednek az iPhone-énál is. Legalábbis minálunk. Világszinten ez azért még messze nincs így.

Jut eszembe, Józsinál, a Plastik.hu-n ma 18:30-kor kezdődik az élő szakkomentár. 

Nektek kell az iPad 3? Szavazzatok!

Címkék: apple magyarok táblagép pad apple ipad haptic ipad 3 ipad hd ipad száma
2012.03.07. 15:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahogy a szavazáson is írtam: az iPad 2 minden igényemet kielégíti amit egy táblagéptől elvárok. Úgy vélem még minimum 1 évnek (ha nem 2nek) el kell telnie, hogy lecseréljem.
Szazezres nagysagrendu iPad? Magyarorszagon? Azert azt feltetelezni, hogy a lakossag legalabb 1%-anak van iPade, nagyon meredek. Par tizezer, ha lehet ez a szam.
Ami nekem ezzel kapcsolatban az eszembe jut, hogy az androidos telefonoknál megy a nyüzsi, pakolgatják a moddolt -ő, miket is?- rendszereket, tábláknál egyelőre ezt nem látom, nem Magyarországon, hanem általában.

Pedig elvben sokkal több Android-verzió van ezeknél a gépeknél, szerintem az elsők 2.x-szel jöttek ki, aztán a 3-asra hamar kijött az elvben tabletre belőtt 4-es. Nem látom ennek a nyomát pl. a MoDaCo-n. Nincs az a pörgés, miközben az iPad -jogosan- tarol.

De ez egy hangsúlyozottan laikus vélemény.