Friendsheet: Pinterest életérzés ismerőseink facebookos fotóiból

Ha igaz az, hogy a Pinterest robbanásszerű sikere - miként arról korábban már beszámoltunk - nem csak a jól megválogatott alapfelhasználótábornak, hanem a nagyon finom és sok tartalmat könnyen fogyaszthatóvá tevő layoutnak is köszönhető, akkor nem is olyan rossz ötlet ez a Friendsheet, ami ugyanebben a látványban mutatja meg nekünk a facebookos ismerőseink által feltöltött és megosztott képeket. 

friendsheet

A Techcrunch pár napja írta, hogy a Friendsheet igazi sikerét az hozta meg, hogy maga Mark Zuckerberg is lájkolta. És azzal is egyet lehet érteni, hogy a Facebook amúgy nagyon sokat küzd saját felületeinek hegesztgetésével. Nem mindig érződik egy határozott filozófia a felülettervezések mögött. Az egyik kivétel talán a Timeline és a Cover Photo dolog. De például a Facebookon továbbra sem lehet olyan jól és könnyedén átfutni ismerőseink képeit, mint a Pinteresten vagy a Flipboardon. 

Ebbe az irányba tehát lenne még mit fejlődnie a Facebooknak. Gondolom ezért lájkolta Mark Zuckerberg a Friendsheetet is. Nem lennék most UI dizájner a Palo Altó-i South California Avenue 1601 szám alatt.

Címkék: ui facebook képek képnézegető facebook fotók pinterest friendsheet
2012.03.12. 19:33. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hamarosan a facebookon is látni fogjuk a neews feedbe, szeritnem.