Clear for Mac: mobil app a desktopon

Az imént jelent meg a Mac App Store-ban a Clear desktop alkalmazása. (Ma egyébként féláron, 6 euróért beszerezhető.) Akik ismerik már a feladatkezelő alkalmazást iOS-készüléken, azok nyilvánvalóan meg fogják vásárolni. Így tettem én is. 

A legérdekesebb az egészben, hogy a desktop verzióban is nagyjából ugyanakkora felületen és funkcionalitással működik a Clear, mint iPhone-on. Nagyon kevés extrát tettek bele. Az egyik legfontosabb, hogy a Clear ikonját ki tudjuk tenni a menüsávba, úgyhogy bármikor elérhető a to-do listánk Macbookon is. 

Hiába fikázták korábban mindenféle "ux-szakértők" a Clear működési logikáját. A desktop verzió is megerősíti, hogy egy nagyon egyszerű, intuitív felületről van szó, ami nem csak érintőképernyőn, de laptopon is simán és gyorsan megtanulható és használható. Függetlenül attól, hogy semmiben nem követi a sztenderdnek számító ux megoldásokat. 

(A Clearnek külön hangeffekt-tervezője is van. Annak a Josh Mobleynak a munkája, aki például a Sparrow hangeffektjeit is készítette.)

Kis hátrány, hogy az iCloud szinkronizáció mellett továbbra sincs link a Google Calendar vagy Google Task felé. Én el tudnám viselni, ha a Clear nem csak a Mac-kel, de a Google-lel is együtt tudna működni. 

clearapp.png

Szerintem a Clear továbbra is jó példája annak, hogy nagyon egyszerű, ám nagyon jól végiggondolt alkalmazásokra van szükség az eszközeinken. Egyszerű problémákra adjanak nekünk egyszerű megoldásokat az appok. Igazi segédletek legyenek. A Clear mellett a másik ilyen kedvencem az iA Writer.

Mindkét alkalmazás pont annyit tud, amennyi feltétlenül szükséges. Olyan segédletek a digitális életemben, melyek engednek magára az adott feladat elvégzésére fókuszálni. És ennél többet nem is várok el egy "smartphone" vagy laptop környezetben egy szoftvertől. 

Címkék: clear clear mac app to-do app clear todo
2012.11.08. 12:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó kis app, azonban sokan drágának a találják kapott funkciókért cserébe (köztük én is).

Amúgy megfontolandó ahogy az árképzésről gondolkodnak:

"There's a lot of mass -market demand for an app to sell 0.99 or there's the other route, which is the price it knowing you're going to be targeting people who will really want to use the app. There's the question of whether you want to target 20 customers ata dollar copy or one customer who pays 20 dollars for an app"

"If people aren't complaining about the price, maybe you aren't charging enough."
majdnem drágállom ennyiért. android alatt a any.do ami hasonlo, for free ofkórsz