4 nagyszerű újítás a Google Analyics Real-Time-ban

ga_realtime.pngVicces, mert pont ma szentségeltem azon, hogy miért nem lehet eszköztípus szerint leválogatni a valós-idejű forgalmi adatokat Analyticsben. A Google ma nem csak ezt, hanem 3 másik klassz újítást is bejelentett. Mindegyik a valós idejű jelentéseket érinti. 

Az első, mint említettem (és vágytam) arról szól, hogy mostantól azt is látjuk a real-time adatok között, hogy milyen arányban látogatnak éppen most mobilról, tabletről a felhasználók a desktophoz képest. Miért fontos ez?  Azért mert kiemelt események esetében jól tettenérhető, ha valami probléma van egyik-vagy másik eszköztípusnál. Ha átlag alatti a mobilforgalom hányada, akkor érdemes egyből megnézni az okokat. 

A másik újítás, hogy mostantól az eventjeink teljesítményét is látjuk a valós adatok között. Én ebbe eddig bele sem gondoltam, de nagyon hasznos lehet látni, hogy bizonyos látogatócsoportok között milyen különbségek vannak éppen most adott eventek tekintetében. 

A harmadik újítás, hogy tudunk shortcutokat menteni a valós idejű adatokat mutató filtereinkhez. Ez is jó.

A negyedik pedig, hogy össze tudjuk hasonlítani a teljes forgalommal egy adott szegmens real-time teljesítményét. Wow. 

Mindezekkel együtt nekem továbbra is fura egy kicsit ez a valós idejű analitika dolog. Analizálni adatokat, jelenségeket szerintem csak bizonyos időtávlatból érdemes. A real-time adatok nézegetése inkább csak bizonyos megérzéseket ébreszthet az emberben azzal kapcsolatban, hogy valami talán nem működik teljesen jól, vagy éppen ellenkezőleg: a szokásosnál is jobban működik. De ennek mélyebb vizsgálatához rendszerint azért csak később tudunk sort keríteni, amikor egy trend ereje egy nagyobb időintervallumban mutatkozik meg.

Az egy másik kérdés, hogy AdWords oldalon ez a pakk egy újabb arzenál a valós idejű bideléshez. De majd a PPC guruk megírják, hogy tényleg könnyebb lesz-e így az életük.

Ti milyen következtetéseket szoktatok levonni a valós idejű forgalmi adatokból?

Címkék: google analytics webanalitika real time analytics event real time event tracking device info
2013.03.28. 22:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.