"Tedd el azt a szart" - mobiltelefonnal koncertre járni

Legutóbb a Yeah Yeah Yeahs plakátolta ki a koncerthelyszínt olyan felaszólítással, hogy a közönség legyen szíves elpakolni az okostelefonját a fellépés közben, mert egyrészt bénaság egy pici kijelzőn keresztül nézni egy élő koncertet, másrészt a mögötted állókat is zavarhatja. 

camerasonconcerts.png

Rockzenészekben persze fel szokott buzogni a házmesterszellem, ha a közönség neveléséről van szó. Régebben a műanyag palackok színpadra dobálása miatt ment a durcáskodás, most meg a mobilok.

Én a magam részéről nem tartom annyira zavarónak, hogy egy koncerten előttem készítenek az emberek pár képet vagy videót a történésekről. 

A SPIN beszámolója szerint azért a közönség zöme engedelmeskedett Karen O felhívásának. (Na persze simán lehet találni a weben olyan felvételeket, melyeket a kérdéses koncertről készítettek a nézők.)

Amit én nem értek, hogy az ilyen felvételek jelentős része bemozdult, elmosódott, értékelhetetlen felvétel. Persze azért én is szoktam néha készíteni ilyeneket. Hátha egyszer olyan lesz, aminek a koncert után is van létjogosultsága. És nem csak a pillanat hevében tűnik jó ötletnek elkattintani száz méterről a sötétben a mobilt.

Vannak persze, akik már az okostelefon-korszak előtt meglátták a sztorit a felvillanó vakukban: 

Sőt, eszközt is adtak a rajongóik csuklójára...

Címkék: yeah yeah yeahs okostelefon koncerten kamera koncerten
2013.04.08. 23:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A R. Williamses nagyon komoly, kíváncsi lennék arra a fotóra amit ő csinált :).
Tavaly a Muse koncerten engem kizavartak a tükörreflexes gépemmel mondván: ilyet a profik használnak. a profik valamilyen médiához tartoznak. azoknak kell sajtó kártya. ilyen gépet nem lehet behozni.

Természetesen, a telefonokat, sima kompaktgépeket nem tiltották el, és mindenki villoghatott vele bele a látómezőmbe.

Ahol ültünk, onnan max egy ultrazoom obival és állvánnyal tudtam volna értékelhető képet csinálni, de az 1 bites biztonsági őrök persze ehhez nem értenek (: