Itt az Instagram Video: igazi tömegmédiává alakulhat a mobil app

A korábbi hetekben már pletykálták, ma pedig hivatalos: érkezik a mobilokra az Instagram videófunkciója. Az iPhone felhasználóknak előbb frissült, de lassan lecsepeg az androidos készülékekre is. Az app új verziója iPhone-on valamivel jobban fog funkcionálni, mivel itt egy intelligens képstabilizátor is beépül a képfeldolgozásba. Androidon egyelőre nem.

instavideo.png

A 3-15 másodperces felvételeket egy sor klassz effekttel tudjuk még szebbé tenni. A Vine-hoz képest különbség, hogy a videók nem loopolódnak, valamint hangsávot is lehet rögzíteni. A Vine-nal ellentétben ugyanakkor embedelni itt nem lehet a videókat. Csak linkelni.

Az Instagram alapítója szerint három éve dolgoznak a videófunkción, de első körben a fotózást akarták tökéletesíteni, ezért csak most jött a Video. A Facebook-felvásárlás miatt pedig nyilván kevésbé kell aggódniuk a videók kiszolgálásán, mint az amúgy rendszeresen dögledező Vine-nak. 

Plusz szerencsétlenség az utóbbi cég számára, hogy alig jöttek ki Androidra az appjukkal, az Instagram máris kifogja a szelet a vitorlájukból. Pedig a tizenvalahány millió júzeres Vine-nak sokáig komoly esélye volt arra, hogy a mobilvideózás Instagramjává nője ki magát. Sajnos nem voltak elég gyorsak. Mehetnek a süllyesztőbe.

Azt gondolom, hogy az Instagram Video megjelenése nem csak a Vine-ra lesz drasztikus hatással. Az Instagramot ma havonta 130 millióan használják világszerte. Ez egy akkora közösség, mely - a sokszázezer értelmetlen videón felül - rengeteg nagyon érdekes és értékes videótartalmat is létre fog hozni. Ezzel pedig az Instagram lehet a következő évek legmeghatározóbb online videomédiája a YouTube mellett. 

Instagramra előbb fogunk saját videót posztolni, mint YouTube-ra.

Címkék: vine instagram video instagram video android instagram vine
2013.06.20. 21:49. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hat azert a 3-15 masodperces junkvideokat osszehasonlitani a youtube adta lehetosegekkel... a foldrenges amplitudojat osszehasonlitani a malackaraj porhanyossagaval..
@GaZe: ugyan már zoltán, te 12 évvel ez előtt a youtube-ra is azt mondtad volna, hogy dehát ki akarna az interneten szaggató bélyegvideókat nézni?!

aztán mi lett belőle?

be fog jönni az insta és nem csak hipra látszik majd meg a pultos lány mellei, és a rustykandúr meg a boriszmacska hanem értelmes dolgok is
addig, amíg az instagram nem oldja meg a külső beágyazhatóságot, a vine ebben még bőven vinni fogja a prímet. meg a szerintem zseniális loopolódásban is.