Apple Event 2013 ősz: iPhone-bejelentések, stb

20:10 Összefoglalom: színes iPhone a tiniknek, arany iPhone a nagyoknak. Még mindig a kamera a legnagyobb előnye az androidhoz képest. Ár és oprendszer szinten még mindig nem elég jó az Androidhoz képest. Majd talán jövőre. 

19:59 Na, és itt van az ujjlenyomat-leolvasás. A telefontolvajok kénytelenek lesznek emberrablókká előlépni. Plusz az iPhone-okba elrejtenek egy jegygyűrűt is. Jó hír, hogy az NSA mostantól az összes iPhone-felhasználó ujjlenyomatához is hozzá fog férni.

19:54 120 fps, slo mo. Mindkettő klassz. Kamera témában az Androidnak és a készülékgyártóknak még mindig van mit tanulniuk az Apple-től. 

19:48 Még jobb lett a kamera az iPhone-ban. Mondjuk ebben tényleg ők a legjobbak a kezdetektől. Ha nem számolom a Nokia erőlködését. Kiváló húzás a hideg- és melegfényű vaku, és a több pixel felé törekvés is nyilván. 

19:45 M7 - a mozgásérzékelésért egy autópálya fog felelni? Nem, egy külön proci. Ez mondjuk eleg menő. És érdekes irány is. Főleg a helyzetalapú alkalmazások készítői örülhetnek.

19:35 Na, a vicces iPhone-ok után jön a komoly. iPhone 5S. Itt van az első Klapka iPhone: tört aranyból készült Dolce and Gabbana stílusú hiphop telefon. De legalább van 64 bites proci. Az első jó hír. Mármint nem a tört arany, hanem a 64 bit. Amúgy a "desktop class architecture" nem azt vetíti előre, hogy hamarosan iPhone-ról fogjuk futtatni a mindenünket? Vége a MacBook korszaknak. Jön a telefonról dolgozás. :( 

19:33 Ok, álljunk meg egy pillanatra. Én egyszerűen nem tudom megemészteni ezt a képet. Az Apple marketingosztályán kívül érti ezt bárki? 

19:31 Viszont két éves előfizetéssel csak 99 dollár lesz. Nem lennék most az amerikai tinik szüleinek helyében.

19:24 iPhone 5C!!!! Color, érted?! Itt vannak az ízléstelen műanyag. Nem lennék most a Nokia helyében! Azt hiszem, most láthatjukminden idők legcsúnyább okostelefonját. Szerintem most fogják azt mondani, hogy ez az egész csak egy vicc. És igazából szép színű telefonokat adnak ki ezek helyett.

19:18 Szeptember 18-án jön a hivatalos verzió. És most arról lesz tíz percig szó, hogy az iWorks működgetik iPhone-on is - ha valaki esetleg ezzel szeretné magát szivatni szabadidejében. Közben második bréking: levágták az iPhone tetejét!

19:15 A galériában a képkezelés már majdnem olyan jó, mint Androidon. Például exif adatok alapján csoportosítják a képeket. Ami érdekesebb, hogy az AirDrop már rendesen fog működni. P2P alapon lehet wifin keresztül megosztani dolgokat két eszköz között. Ezt a hetedik iOS verzióba sikerült beletenni. Jár a taps.

19:13 Az első igazi bréking: lehet Lady Gaga tweeteket keresni a Sirivel.

19:11 Az Apple szerint így néz ki egy harmonikus nyitóképernyő egy telefonon. 

19:01 Bár az esemény már elkezdődött, szokás szerint 25 perc öntömjénezés következik arról, hogy az Apple már megint jobban teljesít. + Lady Gaga. Úgyhogy nem maradunk le semmiről. Részemről remélem, hogy nem mernek egy aranyszínű telefont piacra dobni. És hogy a színes telefonjaik sem lesznek olyan gagyik, mint az első generációs Wildfire-ek. Az oprendszerrel kapcsolatban sok reményünk már nem lehet. Ismerjük. Szebb lett, de jobb nem sokkal. 

18:58 A nagy kérdés, kedves androidos barátaim, az az, hogy képes lesz-e története során először olyan telefont és OS-t készteni az Apple, ami nem a tavalyi androidokat idézi. (A dizájnt nem számítva.)

18.51 Magyarország-Észtország MÉG nulla nulla. Nagy szerencse, hogy el sem kezdődött. Az Apple egyelőre nem színezte össze a telefonjait. 19 órakor kezdünk. Ezúttal a Gawker/Kinja budapesti irodájából. Előzetesnek nézzük meg, mire számíthatunk ma: 

Címkék: élő közvetítés iphone 5s apple event 2013 iphone 2013 apple bejelentések 2013
2013.09.10. 18:49. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erősen érezni lehetett az Android felé irányulást itt a cikkben, de szerintem most olyat lépett az apple, amivel megint több leendő vásárlót vonzanak be. Akár tinik, akár azok az emberek,akik nem tudnak $200 at kiadni egy iphone ért. Szerintem jó lépés és kötelező lépés volt ez a részükről.
Kíváncsi vagyok, a konkurens cégek mivel rukkolnak elő most.
A magam reszerol -es elvarom masoktol is-, az okostelefonok fejlodeseben az Apple volt a merfoldko, sajnos a Symbian a Nokia kezeben osszeomlott es gagyi lett. A lenyeg, hogy az Apple olyat alkotott amit a tobbiek masolnak maig. Szinten a magam reszerol azt gondolom, hogy aki hasznalja annak nem az Android utani kullogasnak tunik..., nekem megfelel es nem is gondolkodom, hogy valtanek mivel ha a kezembe akad egy Androidos, Windowsos telefon en nem talalom vonzonak a menut akarom mondani OP rendszert. Sajnalom, hogy ismet a telefonok meretet novelik az 5-os mar erre keszult, csak tudnam minek... Ha nem elegendo, akkor van tablet es laptop, de teglakat utoket a zsebben hordani eleg nagy butasag...
Szerintem
5C illik az iOS7-hez:D
és kell a zene is a keynote-ra? aminek kb 0 köze van bármihez. gr8
na erre vajon hogy reagál az árfolyam?:D
Most nem igazán tudom, hogy ennyire pro android vagy, esetleg az iOS-t (iPhone-t) rühelled nagyon, de szinte végig elég kritikus volt a poszt.
Engem mondjuk épp nem túlságosan zavar, csak megjegyeztem.
168 ezer forint az Iphone 5C :-))
Csak a profit!