A YouTube nem akarja, hogy jobb minőségre váltsunk

Már éppen gyűjtöttem a betűket ahhoz, hogy magasztaljam a YouTube dizájnját, felületi megoldásait egy hosszú posztban, amikor kifrissítették ezt: 

youtube.gif

Vagyis két kattintásra tették a jobb felbontás kiválasztását. És az annotationök kikapcsolását is. Ami ennél is bosszantóbb, hogy a popupnak nincs bezáró ikonja. Ez önmagában nem lenne baj, csakhogy korábban ez az egész egyszerűbb volt.

Tisztára olyan, mintha a YouTube azt szeretné elérni, hogy se a felbontást ne állítgassuk, se a videólayerre írt linkeket ne kapcsoljuk ki. Mindneki úgy kezdi a YouTube-videók nézését, hogy

1. Végigvárja az 5 másodpercet és bezárja a hirdetés popupot

2. A lehető legjobbra húzza a felbontást

3. Kikapcsolja az annotationüket

Mindegy. Ja, és amit korábban akartam írni, az nem csak a desktop verzió méltatása, hanem az új YouTube alkalmazásé is. Mennyire elegánsan van megoldva a mobil appban, hogy videónézés közben is tudunk keresgélni a többi videó között. Kép-a-képben logikát használnak, és ezzel lehetővé válik az appon belüli multitasking. Érdemes kipróbálni.

Címkék: youtube youtube hirdetések youtube videó felbontás
2013.09.14. 20:39. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindneki úgy kezdi a YouTube-videók nézését, hogy

1. Végigvárja az 5 másodpercet és bezárja a hirdetés popupot"

Ha használsz reklámblokkolót, akkor nincsenek popupok.

"2. A lehető legjobbra húzza a felbontást"

A youtube beállításoknál meg lehet adni, hogy mindig HD-t használjon full screen-ben. Érdemes ellenőrizni ezt a beállítást.

"3. Kikapcsolja az annotationüket"

A beállításokban ezeket default ki lehet kapcsolni tudomásom szerint.
én megadtam, hogy mindig hd-t használjon, ezzel szemben mindig a legkisebbet, vagy valami viszonylag kicsi felbontást választ ki.
Ezt a változtatást én sem értettem, pedig alapvetően meg vagyok elégedve azzal, ahogy a YouTube ma kinéz. Remélem kapnak sok negatív feedbacket és rájönnek, hogy ez így mégsem annyira jó.

A YouTube app-ben a multitasking pedig valóban zseniális, és nemcsak az ötlet, hanem maga a megvalósítás is. Tényleg teljesen kényelmesen lehet keresgélni akadás nélkül.
Ajánlom ezt a szkriptet telepítésre, úgy felturbózza a YouTube-ot, hogy csak nézel: userscripts.org/scripts/show/114002
www.chromeactions.com/

Ezzel automatikusan megszüntethető a reklám, automatikusan azt a felbontást játssza le, amit korábban megadtunk stb. Nagyon hasznos.
Javaslom, hogy gondoljátok végig környezetvédelmi szempontból, milyen következménye lenne, ha _minden_ lejátszás alapértelmezett beállítása a maximális sávszélességet használná el.