Google Analytics beállítások, kezdőknek

Sokan azért nem mélyülnek el jobban az Analyticsben, mert az első lépésekhez sok tanulásra és végiggondolásra van szükség. Ezen segít az Analytics Gallery, ahol egy sor klassz dashboardot, custom riportot és segmentet találunk, amit saját profilunk alá is feltelepíthetünk egyetlen kattintással. 

Kezdésnek két pakkot ajánlanék. Az egyik a januári Superweek fő előadójának, Avinash Kaushiknak a pakkja, mely alap dashboardot, custom reportokat és szegmenseket egyaránt tartalmaz: Occam's Razor Awesomeness.

A custom reportok között landing page, belső keresőre vonatkozó és  "not set" / "not provided" mentes kulcsszó report is van. 

A másik, a Google által publikált New Google Analytics User Starter Bundle. Itt a menü a következő:

googlestarterbundle.png

Érdemes a GA Galleryben egy kicsit elmélyedni. Nagyon klassz alapbeállításokra lehet lelni. Itt van például a Really Engaged Traffic szegmens, melyet úgy definiálhatunk, hogy a legalább 3 szint mélységig kattintó, a site-unkon egy sessionön belül legalább 180 másodpercet eltöltő felhasználók. Sok esetben az ilyen típusú szegmentáció önmagában is hatalmas felismerésekhez tud vezetni egy olyan cégnél, ahol korábban csak a unique visitorokat és oldalletöltéseket vizslatták.

Ha van olyan szegmensetek, custom reportotok, dashboardotok, mely egy egyszerű problémára ad választ, és másoknak is hasznos lehet, írjátok meg kommentben.

Címkék: google analytics google analytics kezdőknek webanalitika kezdő
2013.10.02. 13:24. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Másodikban sajnos elég sok olyan van ami mellől ki lehet szedni a pipát.