Szivárogtatni alkotmányos jog

Bármennyire is szerette volna az Apple ha kiszolgáltatják neki azoknak a bloggereknek az adatait, akik termékeiről szivárogtattak ki infókat, a bíróság nem enged.

A San Jose-i kerületi fellebbviteli bíróság ugyanis az első alkotmánykiegészítésre hivatkozott, mely többek közt a sajtószabadságot és a véleménynyilvánítás szabadságát is kimondja. A döntés azért érdekes, mert eddig csak a mainstream médiára volt szokás értelmezni a kiegészítést, mégpedig úgy, hogy a sajtónak jogában áll megtagadni bizalmas forrásai kiadását.


Az Apple azzal érvelt, hogy ennél fontosabb érdek tudni, kik szivárogtatnak, hogy üzleti érdekein ne eshessen csorba. De nem. Az Apple így kénytelen lesz a jövőben jobban vigyázni bizalmas adataira.
Címkék: apple bloggerek
2006.05.27. 15:48. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.