Para és Babarczy a legnépszerűbb magyar bloggerről


Vége a kávészünetnek, következzen a politika. Épp Keszthelyi András, a miniszterelök tanácsadója beszél a Gyurcsányblogról. Kulsszatitkok miatt a legjobb napokon 10 ezer fölötti látogatószáma van a minelnök naplójának. És a közönség két táborra szakad: a "nézzük meg, hogy hogy él a miniszterelök"-típus és a "mit gondol a kormányfő a politikáról"-típus. Ez a két téma pedig keveredik a blogon. De ez így jó.

Tehet-e a kormányfő közérdekű bejelentéseket blogon? - provokálta Keszthelyi a közönséget. De máris következik a kerekasztal: Babarczy Eszter, Para-Kovács Imre és az Index színeiben Gerényi Gábor. Aki moderál, Lánczi Éva. Mindjárt bele is csaptak a lecsóba:

Babarczy: bejelenthet Gyurcsány fontos dolgokat a blogban, de ne csak ott, mert 3 százalék olvas blogokat.
Para: tökéletesen helyén volt a madárinfluenza-bejelentés a blogban.
GG: nem fair csak blogban közölni fontos bejelentéseket. A madárinfluenza nem volt olyan fontos, ergo: értelmetlen a kérdés.

Következő téma: politikusok és blogok. Mármint politikusi blogok és polblogok.

Babarczy: változtat-e az internet és a blog a politika természetén? A politikusok rájöttek, hogy ezt a nyilvános teret eddig még nem használták (ki). És persze szeretnék (ki)használni. Így alakult ki a politikai nyilvánosság új formája. Bár többen hivatkoznak ma már a mainstream médiában is blogokra, de a fórumok még népszerűbb félhivatalos tartalmak mint a webnaplók.

Para: Gyurcsány blogja visszahat a blogoszférára: bár a politikusi blog, s mint ilyen a legmocskosabb píár, viszont sok emberrel megismerteti a blogokat. Annak már volt jelentősége, amikor a Fidesz testületileg elzárkózott a blogoktól.
Babarczy: attól érdekes és veszélyes a Gyurcsány blog, hogy őszinte.
Para: akkor lenne érdekesebb, ha álnéven blogolna "egy miniszterelnök" nickkel. (Nevetés a teremben.) És egy jó Baja Ferenc vagy Kiss Péter blogot szívesen olvasgatna Para. (Kuncogás a teremben.)

GG: A blog mint műfaj azoké, akik nem jutnak szerephez a mainstream médiába. Gyurcsányt nehéz lenne ide sorolni.
Para: eltávolodik a politikus az emberektől.
Babarczy: kevés a blogos (közösségi) eszköz a Gyurcsányblogon. Komment van, ami jó, de trackback meg egyebek nincsenek. Tehát egy egyszerű publikációs fórum a miniszterelnöknek. De nem igazán alakulhat ki közösség.

Na de mi van a politikai témájú blogokkal?

Babarczy: berobbanás előtt áll ez a műfaj. (Meg lettünk említve: a Hírbehozó Babarczy szerint polblog. Elnézést kívánunk.)
Para: a Nagypol blog leképezi a társadalmat. Még az emdéefből is blogolnak, csak onnan még mindig kéziratban próbálják leadni a postokat. (A közönség ismét nevet.)
Keszthelyi: a Gyurcsány fogékony a technológiára, ezer éve használ laptopot, sőt gyakran sms-ezik is. Adódott tehát, hogy kipróbálja a blogolást.

Jippiáá, közeleg az ebédszünet 2.0! Ebédeljetek ti is.
Viszlát 10 perc múlva. Addig nézegessétek képeinket. Hajrá celebspotting.
Címkék: web2symposium
2006.05.29. 12:41. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"bejelenthet Gyurcsány a blogban, de ne csak ott, mert 3 százalék olvas blogokat."

Bocs, az MTI-t még kevesebben olvassák.
ennnél trükkösebb seggnyalásról sem olvastam sehol mostanában. (félreértés ne essék,P-ről és B-ről van szó)
Egy egész napos, szinte folyamatos és azonnali frissítéses blogolásba bele vannak kódolva az elütések. Nyilván még súlyosabbak is, mint egy lehagyott "n".