Hogyan kattintgassunk ismerősöket?

Simó György, a T-Online vezetője lépett az emelvényre az első web2 szimpóziumon. Az iwiw-ről lesz szó persze, ami Simó szerint egy forró krumpli most, ezért olyan érdekes. Először azonban a webkettőről.

A T-Online vezetője szerint történik valami, ami mögött rettentő hype van. A webkettő valójában hangsúlyeltolódásokat jelent a korábbiakhoz képest. Simó szerint a Web 1.0 célja még az volt, hogy az embereket rávegye az internetezésre, míg a 2.0 már a netezők szocializálása.

A webkettő nem csak hype, hanem azért van is benne valami. A következő évek célja, hogy megtaláljuk a pénzt a webben. Na de mi van az iwiw-vel?

Az iwiw robbanásszerű növekedése azért következett be, mert felhasználóbarát lett a szolgáltatás. Aktív közösség alakult ki, úgyhogy a T-Online komolyan vette az iwiw-et, és ennek megfelelően vásárolták fel.

Mi történt azóta? Simó nevében küldött lánclevelek jelentek meg a weben, vagyis volt egy kis hisztéria, de alapvetően növekedés van, bizalom van. A T-Online elsődleges célja az volt, hogy újraindítsa a regisztrációt, és ezzel tovább növekedjenek.

Át fogják nézni az iwiw adatédelmi irányelveit, hogy a T-Online szigorú policyjához igazítsák azt. Simó szerint az igazi kérdés az az, hogy vajon a közösségi portálok intézményesedek-e a jövőben. Avagy: meddig egyeztethető össze az üzlet a web 2.0 filozófiájával?

Mit akar a T-Online a közeljövőben? Keresik, hogy milyen szolgáltatásokkal lehet megdobni az iwiwet. Fotó? Zeneletöltés? Keresőmotor?

Keresik a lehetőségeket arra, hogy hogyan lehetne illeszteni az iwiwet a többi t-szolgáltatáshoz. (Origo+T-Online+iWiW?) Vajon a webközösség elfogadja-e a T-Online üzleti terveit (amellett hogy az iWiW ingyenes marad)? - így Simó a beszéd végén.
Címkék: web2symposium
2006.05.29. 11:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már belebarmolták a klip azonosítójukat...
Én úgy látom nem fizetős a myvip. Másrészről van valami konkrét elképzelésed, információd, amiért ezt írtad? Vagy csak a FUD kedvéért?
Áh, ha fizetősek lennének, az egyenlő lenne a halálukkal....
Sziasztok!
Nagyon szomorú lennék, ha fizetni kellene, akkor sajnos meg kell válnom, pedig csak most kapcsolodtam.