Ismeretlenek hálója

Egy zseniális, bár nem teljesen új ötlet: mi lenne, ha nem ismerősöket, hanem ismeretleneket kötnénk összé egymással? Ha nem a kor, érdeklődési kör, származás,  nem, magasság és testsúly alapján felépített hamis ideánkat kergetnénk, hanem azzal ismerkednénk meg, akit a sors véletlenül éppen az orrunk elé vezérel? Na ezt valósítja meg az eddig talán legkimondhatatlanabb nevű webkettes, a fo.rtuito.us (ha a szó maga nem is, az URL írásmódja mndenképpen garancia arra, hogy szűk körben maradunk).

A szó maga egyébként azt jelenti, véletlen talákozás vagy történés, egész pontosan azt írja a Free Dictionary, hogy

In its best-established sense, fortuitous means "happening by accident or chance." Thus, a fortuitous meeting may have either fortunate or unfortunate consequences. For decades, however, the word has often been used in reference to happy accidents...

A fo.rtuito.us úgy működik, hogy a belépett tagoknak véletlenszerűen kiválaszt egy meglévőt, majd hagyja őket négy napon keresztül kommunikálni, névtelenül. Ezután - mint egy rapidrandinál - ha mindkettejük igent mond, felkerülnek egymás listájára, és kapnak egy új ismeretlent. Sajnos nem hiszem, hogy működni fog, de ez akkor is szép.

(via Techcrunch)

Címkék: fortuitous social network
2006.05.30. 17:30. írta: sztahanov

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát úgy tűnik, annyira azért nem anonim.