Bukmárkol és kémkedik a Google Toolbar

Itt az új Google Toolbar. A Firefox-kiterjesztésként telepíthető eszköz kémkedik: a figyelmeztető dobozban tudatja velünk a Gugli, hogy gyűjtik a böngészőinformációkat, mellesleg egyből megtenné a Google-t alapkeresőnkké. Ha hagyjuk.

Maga a toolbar elvileg oldalak bookmarkolására is jó, sőt van PageRank, sőt van AutoFill. A Google tehát a toolbarba tette összes alkalmazását, egy okos szöveges keresőt, hír- és képkeresőt, Gmailt és minden egyebet, cserébe viszont kéri a böngészőaktivitásunk adatait. Telepíteni nem igazán érdemes. Aki használja ezeket a Google-eszközöket, annak nincs szüksége toolbarra, aki meg nem, az félő, azt sem tudja, mi az a toolbar. A kör bezárult. Adatokat nem adunk. Még a Guglinak sem.
Címkék: google toolbar
2006.06.01. 09:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Először is IE, nemcsak Firefox, sőt. Aztán az infóvisszaküldést le lehet tiltani, de minek, én pl. hagyom. Végül a bookmarkolást tök jó, én eddig nem vettem észre, hogy van ilyen benne...
Én sem vettem észre, és Firefox alatt a 2.0-ás google toolbarban ezzel nem leszek egyedül, mivel csak az IE verzióhoz való 4-es támogatja... Ez talán egy esélyt ad még a webclips-nek és a deliciousnak, egy utolsó lehetőséget, hogy kicsit még fussanak a vonat mellett a yahoo cipőikben, és legyen idejük elköszönni amíg be nem indítják a nehéz, lassan őrlő motorokat...