A legkultúra csúcsrajáratása

Vannak azok a fajta webkettes alkalmazások, melyektől egyszerűen nem lehet szabadulni. Eltéved az ember az oldalra, és ül előtte, kattintgat, kattintgat és megintcsak: katt.

Elsősorban a hálózatépítő szájtok sorolhatók ide: ismerőseink ismerőseinek az ismerőseit ismergetjük. És persze még nekik is van ismerősük. De ott vannak a vicces videók és egyéb webes csapdák is.

És akkor még vannak ezek a mindenféle listázások: leg ez, meg legesleg az, most popular amaz és most visited emez. Listák, listák: szembesülés a népszerűséggel, direktben. Legkultúra.

Nos el is érkeztünk a The Best Stuff in the World mágikus receptjéhez. (Huh, ennél hosszabb nevet nem sikerült találni? Hívjuk inkább BSW-nek!) Mindenkinek vannak kedvenc dolgai, amiket megosztana egymással. Megosztás, ugye ez itt az elsőszámú kulcsszó, plusz hogy a felhasználó mondja meg, hogy mit és hogyan szeretne megosztani.

Nos, a BSW-n szép kis címkefelhőben jelennek meg a "világ legjobb dolgai". Ha regisztrálunk mindjárt bele is folyhatunk a jóságokba: szerintünk is a sajt a legjobb dolog a világon vagy van annál jobb is? Mint például megfelelően használni az idézőjelet? Persze kommentelhetünk is, ha nem úgy vagy nem azt tartjuk a világ legjobb dolgának. Esetleg pontosítani szeretnénk.
"The site simply asks you to input your "best stuff" in the world: whether it be a song that inspires you, your favourite little Indian restaurant or the best explication of Kantian aesthetics ... it's up to you!" (About Us)

A cuccok mellé persze odateszik nekünk a kapcsolódó egyéb cuccokat is, amiket más netezők a világ legjobb dolgainak gondolnak. A BSW logikája roppant egyszerű és elsőre elég banálisnak is hat. Azért ne lepődjünk meg nagyon, ha néhány hónap múlva ez vagy egy hasonló webkettes legalább közepes népszerűségre tesz szert. Ha meg nem, akkor legalább kiderült, hogy nem a világ legjobb dolga a világ legjobb dolgaival foglalkozni. És hát ez is egy fontos élettapasztalat lenne.

Címkék: the best stuff
2006.06.08. 21:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.