Az egyszerű használhatósága

Ha elfogadjuk, hogy manapság az interface design, vagyis a felhasználói felület megtervezése egyre és egyre fontosabb szerepet kap egy adott szolgáltatás vagy termék sikerességében, akkor fontos lehet meggondolni, hogy vajon a Google ezen a téren jó úton halad-e.

Don Norman régebben írt esszéjében például kifejezetten unalmasnak nevezi a Google nyitóoldalát, mely szerinte csak elsőre tűnhet egyszerűnek, valójában egyetlen szolgáltatást támogat csak: a szöveges keresést. A sok tucat egyéb Google-eszköz csak továbbklikkelésekkel érthető el. Az egységesnek tűnő rendszer valójában egy rosszul összerakott mozaik?
"We will come to think of interface design as a kind of art form —perhaps the art form of the next century."  (via Imagery)
Persze az alkalmazások interfészei önmagukban is érdekesek. Mindjárt tehetünk is egy kísérletet és tesztelhetjük, hogy melyik áll jobban kézre, melyiken kényelmesebb, rugalmasabb, hatékonyabb, barátságosabb a képkeresés: a Google Images-en vagy egyik variációján, az Imagery-n. A válasz nem lesz egyértelmű.

Címkék: usability interface design imagery
2006.06.09. 22:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.