Itt az újabb magyar közösségépítő szájt

Aki esetleg kevesli, hogy csak iwiw-es, myvip-es, baratikor.com-os és ismerem.hu-s profiloldala van, az ne bánkódjon, mert itt az újabb social network szolgáltatás.

Az InNeOO egy magyar fejlesztés. Profilja eddig nem a közösségépítés volt: komplett webes irodai alkalmazácsomagot, weboldalkészítőt, fájlkezelőt és levelezőt ajánlanak ingyen. Vagyis az első komolyabbnak mondható magyar web office-szal állunk szemben. Így néz ki:

Ezt a komplett és nagyon barátságos rendszert fejelték most meg egy közösségépítő szolgáltatással, amit úgy hívnak, hogy MIRO.

A MIRO tudja azokat az alapfunkciókat, mint amit egy közösségépítő szájttól általában elvárhatunk: részletes adatlap, összetett keresés az ismerősök közt, képfeltöltés. Sajnos a kapcsolatépítést folyamatában egyelőre nem tudtuk tesztelni, mivel nincs még ismerősünk a MIRO-n. 

A MIRO valójában egy klón, de azért van itt egy-két saját ötlet is. Például a Zsupsz, amivel mások adatlapjait - akár ismeretlenként is - véleményezhetjük. Sőt, szavazni is lehet a profilokra. Hogy ez miért jó, azt nem sikerült kideríteni. Ennél hasznosabb a feljelentő funkció: különböző sérelmes tartalmakat jelenthetünk be egy egyszerű üzenetküldő felületen.

Zavaró, hogy a kattintásokkal gyakran felugró ablakok jelennek meg. A mai világban az egyablakos a sikk. Ne kelljen már 8-10 ablakot nyitni-csukni.

"Az InNeOO alkotói igyekeznek a MIRO-t a már meglévő és jövőben debütáló szolgáltatásokhoz intelligens módon csatolni, hogy az Internet jövőbeni irányvonalának, valamint az egyre bővülő felhasználói igényeknek maradéktalalnul megfeleljen."

Többedszeri nekifutásra is problémásnak tűnt, hogy a különböző szolgáltatások nincsenek összefűzve: kapcsolatépítő profiloldalamról nem tudok egy kattintással átmenni a szövegszerkesztő felületre, és az sem világos, hogy milyen kapcsolatban áll egymással az önálló levelezőrendszer és a MIRO saját üzenetküldője.

A usability nagyon fontos az ilyen szolgáltatásoknál, ezért szerencsésebb lett volna, ha egyetlen alap profiloldalról lehetne elérni az összes szolgáltatást, miként mondjuk a MySpace esetében.

Minden botlásával együtt azonban csak örülhetünk, hogy végre Magyarországon is eszébe jutott egy fejlesztőcsapatnak, hogy lehet valamit kezdeni a webes irodai alkalmazásokkal és a közösségépítéssel együtt. Nice try.

Címkék: social network inneoo miro web office
2006.06.11. 10:47. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.