Távozik a Microsoft főbloggere

Robert Scoble, a világ leghíresebb és legeredményesebb vállalati bloggere otthagyja a Microsoftot és a Podtech.net podcasting hálózathoz igazol. (A nemrég 5 millió dollárnyi VC-t kasszírozó startup szájtja vasárnap egy időre le is halt a hír által generált forgalom hatására, már megérte.)

A 41 éves Robert Scoble a világ egyik legismertebb bloggere, a Microsoftnál 2003 óta végzett munkája úttörő az üzleti blogolásban. A szabadjára engedett, az anyacég felé is erősen kritikus, a blogoszféra párbeszédeiben aktívan részt vevő, kontroll nélküli vállalati blogger iskolapéldája, örökös hivatkozási pont volt a blogoszférában. Fő feladata a Microsoft negatív imidzsének javítása illetve válságmenedzsment volt, a mintegy 3,000 másik Microsoft-bloggerrel együtt, de azoknál - főleg termék - illetve projektblogok - messze olvasottabban és hatásosabban.

Persze Scoble ezután is fog blogolni, még mielőtt átcsapnánk nekrológba. Emellett videopodcastokat csinál majd (a Microsoftnál is részt vett az MSDN Channel 9 készítésében), de valószínűleg inkább újságírói, mint evangelista köntösben.

Az überblogger békében válik el a Microsofttól, mégha kívülről váratlan is a fordulat (saját volt pozícióját a világ legjobb IT-állásnak nevezte, de utódjának jól fel kell kötnie a gatyáját), és a keleti partról a Szilícium-völgybe költözik. Ahol a partik vannak.

(Az okokról a Scobleizer utolsó néhány hetét érdemes átolvasni, még akkor is elég pontos képet rajzol a történtekről, ha a távozás gondolata konkrétan nem szerepel. Ha most azt írom, hogy Robert édesanyja nemrég bekövetkezett halála után átértékeli az életét, ennek keretében feleségének vásárol egy 325-ös BMW-t, a kocsiban felfedezi az iPod-csatlakoztatási lehetőséget, ebből rájön, milyen óriási jövő előtt áll a podcasting, ezért elhatározza, hogy abban a szektorban folytatja - akkor valószínűleg még messze nem mondtam el mindent.)

Dave Winer örül.

Címkék: bloggerek robert scoble
2006.06.11. 16:08. írta: sztahanov

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.