Keresőpartnert keres a Myspace

A Myspace.com tendert hirdet annak eldöntésére, melyik kereső kapja meg a közösségi szájt meglehetősen értékes keresőfunkcióját. Mindez azt jelzi, erősödik a tulajdonos News Corp. törekvése a rettenetesen népszerű, de bevételben nem túl erős szolgáltatás monetizálására. A Myspace.comnak egyébként van saját keresője, de ennek piaci részesedése elhanyagolható, így azt a stratégiát választják, hogy együttműködnek valamelyik nagy keresővel (természetesen a Google, a Yahoo! és az MSN Search az első számú esélyesek.)

Hasonló együttműködés a néhány napja elindított Myspace Carreers, ami a Simply Hired jobsite beoltása a Myspace buta, de hatalmas testébe (oké, a Simply Hiredben is van Fox tőke).

Vegyük észre, mindez milyen csodálatosan összecseng azzal, amit Eric Schmidt, a Google ceója fejtegetett hétfőn a Los Angeles Timesnak adott interjújában:

The industry is going to develop as a partnering industry, not as a monopoly industry. It will not end up in a structure with one dominant company. It won't be Google and it won't be Microsoft and it won't be Yahoo. It will be a collection of companies.

Ez az interjú egyébként jó iskolapéldája annak, hogyan nyugtassuk meg a külvilágot anélkül, hogy direktben a képükbe hazudnánk néhány kellemetlen ténnyel kapcsolatban. Emlékszünk, néhány hónapja a Google egyik pénzügyi vezetője kisebb tőzsdei riadalmat okozott azzal, hogy azt nyilatkozta, a Google növekedési üteme lassulni fog. Most Schmidt azt mondja:

You can't continue to double between here and infinity. There are no counterexamples in humanity. All business growth rates eventually slow. We don't know whether that's 10 years from now, 20 years, we just don't know. It's not worth predicting.

Ügyes!

Címkék: google keresők yahoo msn myspace
2006.06.14. 16:30. írta: sztahanov

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.