A Google megvette a YouTube-ot

Igaz, amiről napok óta hallani. Nem kevesebb mint 1,6 milliárd dollárért vette meg a Google a világ harmadik legnépszerűbb webszájtját. A webkettesek közül eddig a MySpace volt a csúcstartó közel 600 millió dollárral. Ez pedig aprópénz az 1600 millióhoz (~350 milliárd forinthoz) képest. A TechCrunch szerint a Yahoo is nagyon szerette volna megvenni a YouTube-ot. Ami érthető is, hiszen fő riválisa, a Google így kap egy kis turbót. Az már biztos, hogy a Google és a YouTube a megállapodás után is megmarad különálló termékként. Viszont a YouTube-on megjelenik majd a Google keresője és hirdetési megoldása. Nyilván ebben lesz a nagy pénz. Cserébe a Google kap egy nagy médiacéget, ami ráadásul dinamikusan növekszik, és ezzel olyan terepre léphet be, melyre mindig is szeretett volna, de valahogy sosem sikerült.
Címkék: google youtube videómegosztók
2006.10.09. 22:33. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajon mi lesz a Google Videos szolgaltatassal? Nem megy, megvesszuk a konkurenciat:)?
Biztos bele olvasztják... valamelyiket valamelyikbe. :D
A sajtótájékoztatón volt ilyen kérdés. azt mondták a Gugli részéről, hogy a Google Video marad.
Az első bejelentés szerint a YouTube megmarad különálló szolgáltatásként. Remélem nem csak rövid távon.

keresomarketing.blogter.hu/?post_id=85293
és az egyre erősödő Apple-Google együttműködésbe ezt is bedobják? youtube az apple iTV-én?
ha találnak egy egy újjab bolygót a naprendszerbe azt tuti megveszi a google:)

és elnevezi google planet-nek

Kedves szipéter, ha már linkelsz, linkelj vissza is.
Ami jogos az jogos. Megtörtént
Igen, ez az apple kérdés nagyonis jogos. tökre el tudom képzelni, hogy ipod video meg wifin érkezű youtube. na az mondjuk nem lenne rossz.

ZeroDivision 2006.10.10. 08:53:19

jp: a Google-nak már van saját bolygója, Google Earth :)
Kié lesz a googeltube.hu és a hasonló domain nevek? :-)
Biztos lesz valami integráció vagy munkamegosztás, két hasonló szolgáltatás párhuzamos futtatása egy cégen belül nem pálya.

Lehet hogy a GV lesz a fizetős tartalmaké, míg a jutyúb megmarad afféle közösségi homokozónak.
Nem lesznek egy cég. Úgy ahogy a MySpace sem lett FoxSpace. Tehát csak a tulajdonosi háttér változott. Meg egy-két változás lesz, de kifelé minden marad a régiben.
Az a bajom, hogy miért a termék (YT) életgörbéjének csúcsán vásárolt be a google? A yt nem lehet ennél népszerűbb. HIrtelen felfutás után beáll majd valahová, de szerintem most van a csúcson.

Kivéve persze, ha integrálják majd egyszer a digitális tv szolgáltatásba és egy világméretű on demand szolgáltató lesz, :) utópikus.
ha megvették, életképes üzleti modell nélkül a jútjúbot 1.65 milliárdért akkor a használt tiszacipőmet nemakarják megvenni?2 millllllióért odaadom:)
Életképes az. Mit gondolsz miért nincs még reklám a videó elején pl? Azért, hogy fel legyen futtatva. Aztán majd bepróbálkozhatnak egy kis fizetett hirdetéssel.
Az 1.6 milliárd szerintem inkább erőfitogtatás. Üzenet a yahoo-nak meg a microsoftnak. Ja, meg a hirdetőknek is persze. A youtube nem fog megélni a szöveges adsense hirdetésekből. Ugyan már. Ha nézed a felületet, a szemed még véletlenül sem hagyja el a video sávját. Szerintem karácsonyra reklám lesz a videokban.
nem csak az ads-ből él...

bevételei legnagyobb rész az információ eladásából származik:

ki mit keres...hm...természetesen

csak ez no public

ők tudják mit akar az emberiség.

ebből a dollár milliárd

jobban tudják mit akarsz, mint te magad

náluk a labda, forever

google galaxy:(
HH: o mondja nekik :)