Passado: Európa MySpace-e? Nem.

Megkapta a Passado terjeszkedik Európában, írja a ZDNet. A cikk szerint az van, hogy 13,2 millió dolláros tőkebefektetést kapott a közösségépítő szájt, és ez jó alkalomnak tűnik, hogy a jelenlegi - főként német, spanyol és olasz felhasználókból álló - ötmilliós tagságot jelentősen növeljék.

Elsősorban a brit, orosz és olasz piacon akarnak terjeszkedni. Mondjuk a Passado eddig is a fontolva haladás politikáját követte: nagy riválisaitól eltérően nem a könnyebben becserkészhető tinédzserekre, hanem az idősebbekre (felnőttekre) számít.

Nem valószínű, hogy Magyarországon komoly sikereket fog elérni a Passado. Ha lesz egyáltalán valamikor magyar lokalizációja. Merthogy a MySpace-szel meg mondjuk a hi5-val ellentétben a mi kis social network csodánk, az iWiW nem kizárólag a tinédzserekre pályázik. Ne feledjük, a szintén európai (pontosabban lett) - és magyar lokalizációval is rendelkező - Barátikör.com sem tudott felérni az iWiW közelébe. Egyszer volt Budán...

Amiért egyáltalán érdemes volt most megemlíteni a Passadót, az az hogy egyre inkább úgy látszik, összamerikai közösségi szájtok létrejönnek, de összeurópaiak nem nagyon fejlődnek ki. Nem feltétlenül a nyelv a probléma, hiszen az interfészeket lehet lokalizálni. Na de akkor mi hiányzik?
Címkék: iwiw social network
2006.12.13. 11:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utolsó bekezdéseddel vitatkoznék. Szerintem a nyelvismeret-hiánya igenis probléma. Hiába van egy nemzetközi (összeurópai) oldal, lokalizált felülettel, ha a különbözü nyelveket beszélők nem kommunikálnak egymással. Szerintem egy akármilyen oldal pl.: cseh tartalmához "soha" nem fog hozzászólni egyetlen magyar sem...

Érdekes "beszélgetésekbe" lehet belefutni egy-egy YouTube-os videó kommentjeinél (is). Legtöbbször a különböző nyelvű kommentek nem egymásra, hanem a saját nyelvűekre reagálnak.

devizakozep 2006.12.13. 14:18:11

en azt nehezmenyeznem, hogy egy "5 millio memberes" oldalnak, hogyhogy csak napi 8-10ezres a latogatottsaga ? nekem ez nem stimmt.
Ez abból jöhetne ki, hogy az idősek - a célközönség - nem lógnak állandóan a neten... Bár akkor is kevés... Valami van a palacsintában...
Érdekes "jelenség" (erről a korábbi podcastban is volt szó), hogy míg az IWIW több mint fél éve T-Online tulajdon és azóta semmi változás, semmi kreatív ötlet...gondolok itt a közösség megmozgatására...
...addig a "konkurencia" elkezdett közösséget mozgatni! :-)
Szerintem jó ötlet volt a MyVIP-en a chat...ahol minden név mögött tényleg (többnyire) egy valós ember lakozik, fényképekkel...

És most indult a Milgram blogozós, klubbozós szekciója is...

Szerintem még nincs veszve semmi...ha csak nem lépnek az IWIW-esek hamar...

Én azt tapasztalom, hogy a fiatalok (főleg 20 év alattiak) körében a MyVIP egyre COOL-abb...

És egy érdekesség...amolyan magyar MySpace a privi.hu címen...ahhoz képest, hogy rénézésre nem egy profi weboldal (gondolom nem egy multi áll mögötte :-) elég népszerű...
Lehet olyan piacokon is növekedést elérni, ahol egy nagy szereplő már korábban "befűzte" a felhasználók nagy részét.

Nagyon érdekes, hogy a felhasználók nálunk arról számolnak be, hogy teljesen másra haszálják a Baratikor.com-ot, mint az iWiw-et, sőt a kettő kiegészíti egymást.

Az iWiw-en ismerősöket gyűjtenek, magyarul megjelölnek mindenkit, akit egyszer láttak. A Baratikor.com-ra azokat hívják meg, akik fontosak, 40-50 olyan embert, akikkel szívesen megosztják az albumaikat, blogjukat, akiktől szívesen várnak kommentet egy-egy kép alatt.
Én nem észleltem, hogy a többit használnák másra használnák. Inkább már unják, hogy egyre több van. Talán ez már nekik is túl sok. Bár én nyílván nem ismerem a pontos látogatási adatokat. Egyébként minek kéne a T-nek blogszolgátatás, meg chat az iWiW-be? Ezek már mind megvannak neki (külön-külön). Legfeljebb intergrálhatnák az iWiW-be, ám valszeg ez soha nem fog bekövetkezni (pedig áldanám a nevüket, és ők lehetnének a magyar gugli).