Mashup láz: jönnek fel a videók

A ProgrammableWeb megünnepelve, hogy immár 1500 mashupot szemlézett, végzett egy kis számítást. A legnépszerűbb mashup alap természetesen továbbra is a Google Maps, melyet valószínűleg idén sem lesz lehetőség megszorongatni.

Ki kell mondani: azzal, hogy a Google megnyitotta ennek a szolgáltatásnak az API-ját, nagyon jót tett nemcsak magával, de az alkalmazások mixelésében örömet lelő fejlesztőkkel is. A másik fontos megállapítás, hogy bár a mapping valószínűleg a legnagyobb sláger ebben a szcénában (látványos, egyszerű, rengeteg lehetőség, ötlet van benne), azért nem maradt érintetlen a mashuping a YouTube-tól sem.

Jé, éppen ebben a két témában ismerünk mi is jó mashupokat. A Jó-hely meg az iránymagyarorszag.hu a GMapsre, míg az STubes a YouTube-ra támaszkodva gondolta végig, hogy hogyan lehetne a két alapszolgáltatást egy kicsit máshogyan megfogni.

Bár ezek szép kísérletek, főleg, hogy hazaiak, azért azt látni kell, hogy a mashuping láz még mindig nagyrészt hidegen hagyja a hazai fejlesztőket. Kár. Azért nézzünk néha bele ebbe a több mint 1500 ötletbe. Hátha van olyan kombináció, amire még senki nem gondolt, és kár hogy így van.
Címkék: youtube mashup térképalkalmazások google maps
2007.02.05. 13:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francokat, nem mashup-olni kell, hanem API-t fejleszteni... :D
Köszönöm az említést Mr. Hírbehozó. Figyelmedbe ajánlom, hogy az épp most volt Demo 07-en több STubes-hoz hasonló szolgáltatást is bejelentettek:

cuts.com
panjea.tv
magnify.com
dave.tv

De a STubes volt a legelső. :-)
(Szerintem Hírbehozó nem is Mr.)