Ki se mondom miről szól ez a post

Twitter. Úgyhogy csak az olvassa tovább, akit érdekel.

Nagyon nem is dícsérném még egyszer, hogy Williamsék azon nyomban megnyitották a Twitter API-ját, ahogy elkezdett meredeken nőni a szolgáltatás látogatottsága. A korábban említett twitter mashupok és eszközök mellett kétségtelenül a legmegkapóbb a TwitterVision, mely azt tudja, hogy mutatja nekünk egy GoogleMapsre vetítve, hogy éppen most ki mit postolt a világban. Igazán addiktív eszköz, csak saját felelősségre, és hát csak egyetérteni tudunk Bob Scoble-lel.

Egyben azt is elég jól meg lehet figyelni, hogy milyen gyorsan terjed a Twitteren egy-egy hír. Amikor Scoble bepostolta a TwitterVisiont, nyomban a világ minden pontján (ahol csak ébren vannak éppen) elkezdtek írni róla. Jó, mondjuk jelenleg 1553 követője van Scoble-nek, ami azt jelenti, hogy ennyien értesülnek a postjáról azonnal. És innen már csak egy kapcsolati szint, és a fél techtársadalom tud róla. (Scobel tolmácsolásában ugyanez így hangzik.) Ja, közben Steve Rubelnek már jött is egy javaslata továbbfejlesztésre.

Persze a legtöbb javaslatot maga Dave Troy, a fejlesztő kapja, aki nem csak a TwitterVisiont nyomta ki iziben, de a Twitter Search és a TwitterMap alkalmazásokat is. Szóval most szóltak neki az imént, hogy nem lehetne-e egy olyan TwitterVisiont csinálni, amiben csak azok a twitterezők látszanak, akiket az adott felhasználó figyelemmel követ? És meg is jött a válasz.

A Twittert egyébként egyértelműen az robbantotta be, hogy a legnépszerűbb és legbefolyásosabb bloggerek az SXSW-n (twitter cím) elkezdték használni. Calacanis és Scoble kifejezetten az addiktja lett. Ahogy például a mi társaságunkat is egy nap alatt beszippantotta. És továbbra is Calacanisnak adjuk a legjobb Twitter-definíció díját, ezért az egymondatosért.

Frissülő twitteres linkek a del.icio.us-ben. Előzmények meg itt, a twitter tag alatt.
Címkék: blogszolg twitter
2007.03.18. 19:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nah kezd tetszeni a dolog. :D Viccesebb lenne ha a felület amin beviszem a szöveget egyből a mapba lenne, mintha virtuál csetként működne, így nem kéne külön figyelgetni a postokat világ szerte meg egy külön oldalon a felületemet, persze az, hogy a beérkezett postra mozdul a felület ennek kicsit gátat szab. :)
Már követem egy ideje, szerintem nagyon rákattantál a Twitterre, kedves HH. Nem lesz ennek így jó vége, édes fiam! Tanulni ki fog? Majd ha megcsináltad a leckét, twitterezhetsz.

Twitterrről azér írsz valamikor majd egy posztot?

:)
Hm, twitter = web2-es irc? Van barmifele erdemi haszna ennek? En nem nagyon latok benne fantaziat.
Nekem már egy ideje be sem jön a link. :( Lehet kikerüld a digg főoldalára? :)