Az iWiW-sztori (3. rész)

A WiW-korszakot még Várady Zsolt neve fémjelezte. Az iWiW-et azonban már a másik irányvonalat képviselő virgósok (Cseh Gábor, Gordon Ákos, Szantner Attila, Petrovics Péter) vitték sikerre. Az eladást követően Várady Zsolt és Szabó Márton (az iWiW korábbi kommunikációs embere) tartottak a T-Online-nal. A virgósok pedig a szoftverben rejlő további lehetőségeket szerették volna kiaknázni. Új projektekbe kezdtek.

Miért döntöttek az iWiW eladása mellett? Bírták volna, ha tovább kell vinni a szolgáltatást? Hogyan nézett ki az iWiW? Ki csinálta a dizájnt? Ki volt a helpdesk? Hányan fejlesztették, üzemeltették a szájtot? Az iWiW-körüli emberek közt nem volt teljes egyetértés a szájt továbbfejlesztésével kapcsolatban. Ki merre ment az eladást követően?

Cseh Gábor és Gordon Ákos, az iWiW egykori két alapembere a szolgáltatás eladása óta először nyilatkozik az iWiW történetéről. Egy kávéházban beszélgettünk...

Íme a 3. rész:


powered by ODEO


Ha nem megy a fenti lejátszóval, próbáld ezzel:

 

(A beszélgetés első része itt található. A második rész pedig itt hallgatható meg. A következő, immár 4. részt csütörtökön hallgathatjátok meg itt, a Webisztánon. A podcastra itt lehet feliratkozni.)

Címkék: iwiw podisztán
2007.05.16. 19:33. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hogy mi is az IWIW? Igazán senki sem ismeri. Bámulatosan tudja változtani az alakját. Hol közösség portál, hol szósöl szájt, hol onlájn telefonkönyv, egyujjas kifordított bundakesztyű, papucs orrán pamutbojt...

Ami zavarba ejt, az az, hogy nem esett szó a beszélgetés alatt - eddig még - arról, hogy nagyon sokan egyszerűen személyes adatok kigyűjtésére, kontaktok megszerzésére, illetve körlevelek küldésére (nem csak a külső, a belső csatornán s cirkulál a levélszemét) használják az oldalt. Pedig egyértelműnek tűnik.

Napi rendszerességgel kapok - ismerőseimtől - a szolgáltatásaikat reklámozó leveleket. Ők szerintem már nem szósöl, hanem kommőrsöl szájtnak tekintik az IWIW-et. Lassan ott tart a dolog, hogy az a vállalkozás, könyvesbolt, videotéka, újságosbódé, aminek nincs "iwiwe" az gyík.

Összeesküvés-elméleteim kedvenc célpontjai a szerintem előbb-utóbb minden kit megtaláló, létezhetetlen felhasználók profiljai. ELVONT FOGALMAK! Pl. Elemi Rosszindulat, A Zene, Szeretők, Szerelem, Musical, és jönnek a sorban a filmszínészek, Charles Bronson, Charlie Firpo aka Bud Spencer, Chuck Norris, és a többi, nnna pláne a rajzfilm-figurák!

Ez ér?

Ér nem létező dolgok mögé bújva adatbázist gyűjteni?

Ér teleszpemmelni a szájtot nem létező profilokkal?

Ér az ariédicuki kölyöknémetjuhászomnak profilt csinálni, aki soha többet nem lesz aktív?

Most leginkább egy szőrsapkára hasonlítok, ahogy ülök egy ágon, agy szép hosszú ágon, föl s le... A profiloldalaim pedig: www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8930990 valamint: www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9615522

Jónapot.