Bezárhat a Gmail Németországban

Az új, internetes adatkezelés érintő német törvény miatt elképzelhető, hogy a jövőben a német netezők nem használhatják majd a Google ingyenes levelezőjét. A problémát igazából az okozza, hogy uniós alapelvvé kívánják emelni, hogy az internetezéssel kapcsolatos adatokat kötelező legyen tárolnia a szolgáltatóknak.

Ugye a terrorfélelem gerjesztette megszorító intézkedéssel állunk szemben. Ez a gyakorlat viszont tök ellentétes a Google alapelveivel, úgyhogy, hogy ha a német politikusok nem gondolják meg magukat, megtörténhet, hogy a Google szépen lassan kivonul a legnagyobb európai piacról.

És most elmerenghetünk megint azon, hogy a YouTube európai lokalizációjának első körébe miért nem kerültek bele a németek.

A másik jó hír az európai versenyképesség ellenlábasainak, hogy a francia kormánytagok nem használhatnak Blackberryt, mert az "kémkedésre alkalmas". (A RIM-szerverek a tengerentúlon laknak, ugye.) Na és melyik a következő ország, amelyik ugyancsak a Blackberry-bannolást fontolgatja? Talált.
Címkék: google mobil gmail biztonság jog
2007.06.23. 20:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

németeknél googlemail van és nem gmail :)
nem most vizsgálódik az eu, h a google túl sokáig tartja meg az infókat?
kicsi képzavar :)
Kémkedésre az emberek is alkalmasak, sőt még a politikusok is.

Tiltsuk be őket!!!
Én már leszereltem az ajtómról a kilincseket. Mondjuk ki se tudok menni, de nem kockáztatok, hogy valami kém bejöjjön, amíg én gépezek. :D

Wazze, ezek a németek már annyira elmebetegek, hogy talán egy atom billentené őket csak helyre. =D
Az agyamra megy már, hogy a terrorizmus elleni harc nevében figyelnek már meg lassan mindenkit még a budin is. 1984?
@mogyi925

inkább ők figyeljenek, mint a terroristák. Az egyiket ugyanis túl lehet élni.:P
Hát én örülök, h nem német vagyok még lecsuknának mert a mohaa-val játszok, meg most ez mért nem tiltják be egyszerűen a számítógépeket:D
tul nagy piac a google szamara az EU, biztos, hogy ki fognak talalni valami kompromisszumot
@ledovik
pont addig fogod így gondolni amíg ezt az illuziót fent tudják tartani benned. 1984, bizony... A terrorizmus elleni harc nevében majd beviszik vallatni sassdawe-et, hogy beismerje: a nagy csapás előtt gyakorol mohaan :P
Egyrészt a Google bőven tovább és többet eltárol, mint az európai előírás. Az már más kérdés, hogy egy európai országnak ezt nem szivesen adja ki. Az Egyesült Államokban már volt példa ilyesmire. Csak ők - teljesen jogosan - úgy gondolkodnak, hogy ma egy pedofilt kapnak el Németországban az adatok alapján, holnap egy félrelépő feleséget Iránban. Valahol határt kell húzniuk. Meg hát Amerikában nekik kötelező a németek meg nem tehetnek semmit. (Arról nem is beszélve, hogy Amerikában "nemzetbiztonsággi okokból" kell gyűjtnei az információt, éd az hogy venné ki magát, ha másnak is odaadnák)

A Blackberry és Franciaország esete is egyszerű és érthető: A telefonról minden üzenet átmegy a cég amerikai szerverein. Csak nem fognak mondjuk titkos, de legalábbis bizalmas információkat is küldözgetni rajta. Nem arról van szó, hogy a Francák kémkednek vele, hanem, hogy boldog-boldogtalan lehallgathatja.
Ha a Google helyében lennében lennék, azt mondanám, hogy ha kell, akkor 100 évre archiválom az infókat. Ha valakinek nem tetszik, akkor törje fel a rendszeremet és szerezzen meg akár csak egyetlen felhasználóról adatokat. Ha képes rá, akkor ugathat, ha nem, akkor pofa súlyba. :-)
Jaja, tothbenedek mondja a jot. A Blackberry kerdes teljesen ertheto. Miert kene ameriaki szervereken tarolni a nemet es francia politikusok szakmai levelezeset? Sot, miert kene kulso ceg szerverein tarolni? Tok komolytalan. Szepen beallitanak egy levelezo szervert tandard protokolokkal (IMAP, POP), termeszetesen titkositott csatorna folott (SSL), es utana mindenki olyan keszulekkel eri el a leveleit, amivel csak akarja (Nokia Communicator, vagy egyeb Symbian telefonok, illetve PDAk).
Nálunk vajon mit használnak a politikusok? Laptopjuk biztos van, mert azt az állam adja, bár kérdés, hogy egyáltalán tudják-e használni, és ha tudják, tényleg használják-e? De mi a helyzet a mobilokkal, PDA-kal, blackberry-kel? Jah, és min leveleznek? Biztos van valami kormányzati levelezőrendszer, csak az a kérdés, hogy használják-e? (Vagy az egész teljesen felesleges, mert mindenki papíron dolgozik, és a postát használja levelezésre.)