Játsszunk a Facebookkal 2. (póker, filmek, kő-papír-olló)

Vegyünk ismét egy alapalkalmazást. A Movies, vagyis a Flixster filmértékelős widgetje egyszerű közösségi játék: értékelsz egy csomó filmet, aztán ezt az értékelést összehasonlíthatod barátaid filmízlésével, és a rendszer megmondja, hogy melyik ismerősöd filmízlése hasonlít leginkább a tiédhez. Valójában egy alapszinű őszinteségi teszt ez is. Gyorsan és egyszerűen tudhatunk meg ismerőseinkről olyan dolgokat, amit az offline világban csak hosszú évek beszélgetéseiből derülne ki. Megspórolhatunk egy csomó kínos "a Csillagok háborúja alapfilm, hogyhogy nem láttad?" kezdetű vitát.
Értékelés: 7/10

A kő-papír-olló primitív játék. És éppen ezért szerethető is. Pontosabban azért, mert primitivitása teszi lehetővé, hogy gyakorlatilag a világon bárkivel tudjuk játszani ezt a játékot. Egyszerű a szabály, érthető, hogy ki nyer. Ennyi. Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb játékalkalmazás a Facebookon is. Emailben kérjük, hogy ismerősünk válasszon magának fegyvernemet. Aztán felmegy a függöny, és kiderül, hogy ollónk elvágta az ismerős papírját, vagy a papír megette/becsomagolta a követ. (Utóbbi hasonlat egyébként a játék gyengéje, ugye. De kit érdekel.)
Értékelés: 6/10

Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy mi az utóbbi évek slágerjátéka ismerőseim körében, gondolkodás nélkül vágnám rá, hogy "Texas hold'em". Persze ismerőseim meg is sértődnének ezen, hiszen a Hold'em szerintük egyáltalán nem játék, hanem sport, de legalábbis életérzés. Az online pókerezés reneszánszát éljük. Nézzünk csak körbe ismerőseink között. Vajon hova tűnnek éjjelente? Nos tehát, nem is lenne teljes a Facebook miniapp-listája, ha nem szerepelne rajta a Texas hold'em. Elvileg 10 ezer dollárnyi zsetont is gyűjthetünk, ha elég szorgalmasan hívjuk meg ismerőseinket játszani. Kellemes partyépítést.
Értékelés: 7/10
Címkék: widget facebook
2007.11.19. 20:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Political Compass

apps.facebook.com/thepoliticalcompass/

Egy 20-25 perces teszt kitöltése után a gazdasági és szociális kérdésekhez való hozzáállásunk alapján elhelyez minket egy koordináta-tengelyen. [Left/Right, Libertarian/Authoritarian]

A dolog lényege igazából az, hogy a profilunkban elhelyezhetjük a saját eredményünket és mellé a barátaink világnézetét is megmutatja.

Nem addiktív, nem izgalmas, viszont érdekes.
Van ott számtalan dolog, amivel el lehet ütni az időt. A Picture Personality például jópofa, az IQ Test is adja magát.
A poszt területének csak egyharmadához kapcsolódik, bár ahonnan a videó való, az azoké, akik végül nem vették meg azt, amiről valójában az engem érdeklő egyharmad és a másik kétharmad is szól.

decenturl.com/youtube/rock-paper-scissors
film ertekelosdivel az a gondom,h azt hiszik, film csak Hollywoodban keszulhet, igy sehol az europai filmek, sehol a muveszfilmek, nalam igy csak azert 2/10, mert legalabb kedvenckent fel tudsz venni barmit
a poltical compass magyar változata.
ha jól emlékszem bencze györgy jegyezte anno:
nol.hu/voks/politograf-teszt/