CSI: nyomozás a Twitteren

A CSI-nyomozók az áldozat Twitter-accountján nézik vissza, hogy megtudják, mit csinált a gyilkosságot megelőző órákban. A bloggerekről (és így az áldozatról) is kimondják az ítéletet: számukra nem a magánszféra, hanem a nyitottság az érték. (A jelenet a S08EP07-ban látható.)

 

Érdemes megfigyelni, hogy amikor a monitoron legörgetik a csaj Twitter-oldalát, a jobb oldali hasáb helyben marad. Ami ugye a valóságban nem így van a Twitteren. És a twitre kattintva sem az történik, aminek kellene. "Whatever."

Ja, amúgy rákerestem a Twitteren a CSI-epizódban látható Twitter-accountra.
Létezik. Biztos valami lelkes és szemfüles sorozatjunkie foglalta le a kiraEDGE nicket, de az is lehet - láttunk már rá példát -, hogy a produkció marketingfogásával állunk szemben.
Címkék: média bulvár lol twitter
2007.11.28. 16:40. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de most ez bizonyíték így?
Nem lattam a reszt. Majd sixx megmondja.
nem volt bizonyíték, csak egy nyom, hogy a másik fickónak is volt köze a csajhoz, aztán ennek nyomán jutnak el a gyilkoshoz vezető nyomhoz.
Már csak az a kérdés, hogy melyik oldal kezdeményezte, hogy bekerüljön a sorozatba: a készítők szerettek volna valami életszerű elemet bevinni a történetbe, vagy esetleg Twitterék beszélték rá őket egy kis bújtatott termékpromócióra? (pl. a Cisco cuccai is szerepeltek a 24-ben, VIA Epia alaplap a Numb3rsben, stb.)
Nem biztos, hogy sorozatjunkie volt az, a CSI-ban gyakran megcsinálják az ott bemutatott weboldalakat. Nézd meg pl. a ladyheather.com/ -ot. (a CBS CSI-vel foglalkozó oldalára van irányítva)
eh...mire meg akartam nézni, már nem volt elérhető a video :( Mer' mindig csak munka :(
Hehe. Mennyibe fájhatott ez a reklám a Twitternek?
Ez akkor is tök béna, hogy van benne összesen 3 csirip.