Meetup: Humanoid androidok

A decemberi meetup étlapját ismertetjük azokkal, akik még nem rsvp-ztek vissza. Mindenki hozzon magával írásra alkalmas eszközt, ugyanis ezúttal Guitar Hero helyett Buzzword Bingo lesz a játék. Szóval a Mikulás ezeket hozza ebben a hónapban...

Simon - Humanoid Robot, Pécskai Balazs
SIMON, a humanoid robot (a képen), ki a mesterséges intelligencia kutatások segítéséért született. Emberi mozgások szimulálása mellett, két szemével próbálja felépíteni "elméjében" a 3D-s környezetét. Továbbá magyarul beszél és beszédfelismerő rendszerével igyekszik az emberi beszédhangokat feldolgozni.

Google Android, Kis Gergely
Miért érdekes a Google Android platform? Miben különbözik a hagyományos mobil Linux platformoktól? Nyílt forrású lesz-e az Android? Barátságos vagy ellenséges?

Keressuk a peer-t a szenakazalban, Tóth Benedek
A peer-to-peer technológiák egyre nagyobb teret nyernek az IP-alapú kommunikációban. A voip, a fájlmegosztás és a nagy teljesítményű kluszterek ma már el sem képzelhetőek ezek nélkül. Az előadás során az alkalmazott technikák alapjairól lesz szó a Napstertől az eMuleig és a Skypetól az Amazon AWS-ig.

Milenia Grafter - a 64 kilobyte-os flash media server, Tóth Milán
Mit jelent az hogy flash media server? Miért kellett egy negyediket csinálni, miért nem jó a jelenlegi három versenyző? Miben különbözik tőlük? Hogyan lehet 64 Kbyte alá szorítani egy szervert a mai enterprise-orientált világban?

Bölcsészettudomány Informatikai Önálló Program, Vaskó Peter
Bár első látásra a bölcsészek és programozók két külön világ, a világ megértésének és leírásának feladatában mégis menthetelenül egymásra vannak utalva.

A hacker kép alakulása Nick Haflingertől Neo-ig, Szedlák Ádám
Jó téma a hacker irodalom, egészen biztosan tudjuk, hogy a tyúk hamarabb volt mint a tojás. De itt véget is ér a biztos tudás, és kezdődnek a kínos kérdések. Befolyásolta a cyberpunk science fiction a sajtóban a hackerekről kialakult képet?

A helyszín a szokásos, sör nyilván most is lesz. A forralt bor ellátmányról egyelőre nincs hír. Mi most is ott leszünk, gyertek ti is.
Címkék: beharangozó meetup
2007.12.04. 14:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy jo hir: lesz forralt bor is :)
es meg egy jo hir: lehet megint meetup polokat venni.