A hét legbénább kiszivárogtatása: jön az IE...8

Valahogy a Microsoft belekerült egy negatív spirálba. Ott tartunk, hogy ha valamit véletlenül jól, pozitívan is sikerül kommunikálniuk, valahogy az is a végén egy kicsit a cikitengerbe vész. Ok, lehet, hogy egy kicsit igazságtalan vagyok. Mert például a Vista mitől ne lenne kúl egy XP-vel összehasonlítva? Vagy egy Xbox360? Vagy egy Office2007? Vagy egy Silverlight? Jó, ne essünk át a ló túloldalára, igaz.

Meglepő, de az Internet Explorer nevű böngészőnek saját blogja van, amit a fejlesztői írnak. A blog kommunikációs mutatványa még november 30-án kezdődött, amikor Tony Chor arról írt, hogy
...we’re happy with how well IE7 is doing...
Ez az állítás volt az, mely a kommentelőknél kiütötte a biztosítékot. Attól függetlenül, hogy a forszolt letöltéssel megtámogatva ma már 300 millió felhasználója van az IE7-nek. Na, de akkor a kicsit talán túlságosan is pozitívra sikeredett IE7 után következett egy újabb post. A böngésző következő verziójáról szivárogtatott a hivatalos blog:
So, yes, the version after IE7 is IE8.
Hát, hogy is mondjam. Ennél azért mindenki többre számított. Mary Jo Foley mondja jól: nem arról van szó, hogy az emberek azt gondolnák, hogy a Microsoft semmit nem csinál. Hanem arról, hogy nem lehet tudni, mit csinálnak. Így készüljön az ember az IE8 világra, 300 potenciális IE8-felhasználó megérkezésére. Nem csak az a baj, hogy a fejlesztők nem tudnak felkészülni az IE8 megérkezésére, hanem az is, hogy úgy tűnik, a Microsoftnál úgy gondolják, a felhasználók visszajelzéseire nincs szükségük ahhoz, hogy egy - nyilván - minden eddiginél kiválóbb böngészőverzióval rukkoljanak elő... valamikor jövő tavasszal.
Címkék: microsoft ie bulvár
2007.12.06. 16:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IE? 8? Jááááájjjj!
Egyetértek :) Kiváncsi leszek, hogy az acid2 tesztes szmájliból mit fog kihozni az IE 8 :)
Talán egy kisautót :) Vagy valami jópofa dolgot, de attól tartok, hogy most is csak egy nagy trutyit fog csinálni a teszt eredményeképpen....
Jó akkor jövő decemberben amikor valóban kijön az IE 8 szeretnélek kérni titeket, hogyha tudtok vmi jó állást (kőműves, traktoros, akármi) szóljatok, mert az IE7 is iszonyatos szívás webfejlesztőként, főleg, hogy 1 oprendszeren a 6-7-est nem tudom futtatni, de ha ehhez hozzájön egy 8-as verzió, ami megint máshogy értelmezi majd a CSS-t, akkor köszöntem szépen, életet váltok.
Hogy b*****a meg...
meroving, ne hirdesd, hogy lúzer vagy (BTW, szólj, ha megüresedik az állásod).
Tudomásom szerint a legnormálisabb mód, ha az ember a w3 validátorra megírja, akkor mindenen fut.. De én nem foglalkozok ilyesmivel... És akkor hogyhogy egy webfejlesztő EZT nem tudja:P
én általában megírom validra az xhtml-t és a css-t, szép zöld lesz a validator, aztán megnézem ie-ben is és pár órát még turkálok, kompromisszumokat kötögetek és néha js-sel foltozom, amit mással nem lehet, így ha nem is mindig ugyanazt, de legalább hasonló eredményt lehet elérni...

és általában a végére a css nem lesz valid...
Én is w3 validra írom az oldalaim, csak még megjegyzem az oldalon, hogy ha normálisan akarják látni az oldalt használjanak Mozillát. Enyyi
SassDawenek igaza van...
Ha böngészni szeretnél, akkor Firefox, egyébként maradj az IE-nél :-P
fraki :)
ShadowPhrogg32642342: ügyfelek erre nem smileyznak :)
Robika: Ön nyert 1 csokit :) Kb ez a helyzet és még több szívást nem akarok...
mind1 ez van

kutacs_: ezt nagyon köszi! megnézem.
"Tudomásom szerint a legnormálisabb mód, ha az ember a w3 validátorra megírja, akkor mindenen fut"

Igen, ez így van, de pl én csináltam html 4 valid oldalt és igaz csak apróságok, de mindegyik böngésző szinte méshogy rendereli le ezt: opera.extra.hu/hazi/
Amik az acid-os smájliban aztán jól ki is jönnek
Az az érzésem, hogy sokkal könnyebb keresztböngészősen sitebuilding-ezni, hogyha az ember jól előkészített psd-kkel dolgozik, semmint hogyha ezek hiányában improvizálnia kell. Az előbbi esetben jobban tud koncentrálni a száraz, mérnöki, technikai megvalósításra, s több figyelme jut a problémáknak utánanézni is.
Ez az állandó MS és IE basztatás elég fárasztó... Legelterjedtebb böngésző, bármennyire is fáj. Aki csak FF-re tud/szeret/akar fejleszteni az keressen más munkát. Én sem használom az explorert, de elfogadom, hogy mások igen.
Igazából a cikkel sem értem mi a baj. Örülnek, hogy jó a hetes verzió, ami a hatoshoz képest nem nehéz. De bejelentik, hogy lesz nyolcas. Mi is a baj? Nem csak akkor kell újabb verziót készíteni, ha a régi használhatatlan.
Azert vicces dolog ez az IE sztori. Annakidejen, amikor taccsra tettek az IEvel a Netscape-pet (c'est la capitalism) sokan amiatt haborogtak, hogy azert unfair az ingyenes IE a windows-ban, mert az MS egyetlen celja a NS kinyirasa, es ha sikerult, akkor majd jol meg fogja szopni az osszes felhasznalo, mert le fognak allni a jotekonysagi fejlesztessel. Aztan hogy ugy lett. Egeszen addig hozza sem piszkaltak az IE6 hoz, amig megint meg nem jelent valami komolyabbnak tuno konkurencia. Erre szoktak ugye mondani, hogy attol, hogy paranoid vagy, meg nem biztos, hogy nem uldoznek :)

Watchman: szerintem az, hogy mostanaban jott ki a hetes, es meg meg sem erkeztek a felhasznaloi visszajelzesek, mar eldontik, hogy lesz ujabb. Nyilvan azt kerik szamon a juzerek, hogy legyen egy kicsit igenyvezerelt a fejlesztes. (Ugyanakkor nyilvan nem kell tul nagy esz hozza, hogy valaki kitalalja, hogy ugyis szukseg lesz uj verziora, tehat siman el lehet mondani, hogy lesz, csak a fejlesztest nem feltetlenul tudjak elkezdeni :) )
Hú, én annyira nem értek ehhez! De nekem példul semmi bajom az IE 7-tel... Nem tudom, mi ez a nagy ellenségeskedés, itt is van már füles technika, nem kell www-t kiírni, van kedvencek, meg sok okos dolog. Nem tudom miért ekkora király a Mozilla ...
Abdani 2007.12.08. 19:50:14

Amikor először elkezdesz bóklászni a kismillió ingyen letölthető jobbnál-jobb Firefox bővítmény között, akkor majd rájössz.

Pl az egyik ilyen bővítmény IE megjelenítő motorral nyitja meg az oldalt a FF-on belül. Ezzel az egy bővítménnyel mindent megkaptál, amit tud az IE és akkor még ott a többi. :)

ui:
Az első mondatod 206px hosszú. (MeasureIt bővítmény)
de persze az explorer tab kiterjesztés csak akkor működik a firefoxban, ha van telepítve a gépeden na mi is?
Öhm, ami azt illeti a "na mi is"t Windows alatt nem lehet leszedni, szal nem valószínű, hogy nincs telepítve.
lehet, de akkor ne legyen nagy arca a ff-nak az ie-tabra.
oszt hogy szeded le az IE-t mikor az a rendszer része w98 ota?
Olyan rendszert használsz, aminek nem része. :)