Melyik elnökjelöltnek nincs számítógépe?

Fura vizekre evezett a Techcrunch. A YouTube/CNN nagyszabású és sikeres vitasorozata után a geekblog is megpróbálkozik részese lenni az amerikai választási kampánynak. A TechCrunch alapítója, Michael Arrington az ABC News-nak adott interjújában (videót lásd lentebb) azt mondja, az amerikai elnökjelöltek majdnem mindegyike techörült (értsd: használ számítógépet, netet, ipodozik, zenéket tölt le, stb.), kivéve John McCain, aki mégcsak nem is gépezik. Egy pillanatra elmerengtem azon, hogy ha megválasztják, milyen bushizmusokkal lepne meg minket, mondjuk ha a net semlegességéről faggatnák egy interjúban.

Arrington szerint amúgy ha a Szilícium-völgyön múlna a választás, akkor Barack Obama lenne a befutó. (Ha csak a republikánusok közül kellene választani, akkor talán Ron Paul lenne a techőrültek istene.) Amúgy Arrington ötlete, mármint hogy bevigye az amerikai kampányba a technológiai ügyeket, messzemenőkig dícséretes kezdeményezés. Én is kíváncsi lennék, hogy a következő mo.-i választások várható minelnök-jelöltjei közül ki használ laptopot és milyet, tölt-e le zenéket, tudja-e, hogy mi az a "lol" és "wtf", és milyen érveket tudna felhozni amellett, hogy jó az, ha még mindig nincs minden rászoruló gyermeknek 100 dolláros laptopja + ingyen wifije.

Címkék: politika bulvár videó michael arrington kommuniti
2007.12.20. 23:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurcsányról tudjuk, hogy blogol és i-tunesról szedi az mp3-makat, Orbán meg állítólag nem olyan nagy barátja a számítógépnek.
Gyurcsany csak felmondja a blogjat, es vki mas gepeli be. [Bar en ebben is ketelkedem :]] Orban meg annak ellenere, h nincs mobilja es alig gepezik, a honlapja eleg korrekt ilyen tekintetben.

Mondjuk az engem is erdekelne, hogy hany ember ismeri a lol es a wtf kifejezeseket a T. házban. Azt hiszem hamar rákapnának.
Elképzelem, amint egy képviselő felszólal, mire válaszul az ellenkező oldalról feáll valaki, megköszörül a torkát, majd kinyögi: "VÖTÖFÖ?!" Ezekután leül. :D
Az USÁban nem csak hogy a digitális analfabetizmus nem kizáró ok az elnökségből, hanem a sima sem.

Egyébként meg egy elnöknek nem feltétlenül kell gurunak lennie; elég lenne, ha az informatikáért felelős miniszter (és aki egyéb irányból belefolyik, mint pl. most Hillerhaver) lenne tisztában a legalapvetőbb fogalmakkal. Nagyon elrugaszkodott ötlet, hogy az informatikával foglalkozó minisztereknek legyen minimum egy ECDL-jük? (Pedig az sem jó semmire.)
Régi mondás, hogy az elnöknek nem kell értenie hozzá, olyan tanácsadókkal kell körülvennie magát akik igen.

A következő valószínűleg a last.fm listáik nyilvánosságra hozatala lesz, amely végképp eldönti a kérdést, hogy melyikük volna alkalmasabb :-)
Az "elképzelem" kategóriában:
Egy ellenzéki felszólalás közben a kormányoldal hangos LOOOOL-ozásban tör ki, illetve kimondják, hogy ikszdé. Vagy fordítva.
Lodovik Trema:
"Mondjuk az engem is erdekelne, hogy hany ember ismeri a lol es a wtf kifejezeseket a T. házban. Azt hiszem hamar rákapnának."

omg xD

amúgy pont ezzel kapcsolatban szerettem volna írni, hogy hogyan is jön mindez a tech-őrültséghez? szerintem ez csak az unatkozó netező szleng-mentsvára.