CES: a Yahoo a Google útjára lép...het

Bár örömteli a hír, hogy a Yahoo újra kívánja gondolni webszolgáltatásainak filozófiáját, az már kevésbé impresszív, hogy mindezt a Google törekvéseinek lemásolásával gondolják elérni.

Jerry Yang a CES-en beszélt arról, hogy a Yahoo Mail-t szeretnék megtenni a yahoo-s júzerek központi webes szolgáltatásának.
Third parties applications can be accessed via the interface as well are recommended services from friends.
A Yahoo tehát - ha jól értem - minden közösségi aktivitást a mailszolgáltatásban fellelhető kontaktlista segítségével szeretne létrehozni. Ez pedig kísértetiesen hasonlít a Google azon törekvésére, hogy a Gmailben található kontaktlista univerzális közösségi rétegként üzemeljen a felhasználók számára a különféle guglis szolgáltatásokban.

Ezt a közösségi réteget használná a Google minden szolgáltatásában arra, hogy összekapcsolja az ismerősöket, és az adott alkalmazásban létrejövő aktivitásokat vonzóbbá tegye a felhasználók számára. Lásd még: feedelem-megosztás a Google Readerben.
Once I click on Simplify My Inbox, it shows me connections in Yahoo! services and third parties, like LinkedIn or Myspace. Yahoo! is going through my networks and weighing contacts based on volume and messages. This creates a relevance ordering for people that are important to me.
Yang a CES-en hangsúlyozta, hogy egyelőre csak ötleteles folyik a Yahoo-nál a következő generációs "Yahoo-élményről", mindenesetre üdvözlendő, hogy végre némi bátorságot és kezdeményezőkedvet lehet felfedezni az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb webes cégnél.

(CES-hírek még a Bigyóblogon.)
Címkék: yahoo ces
2008.01.08. 11:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Ezt a közösségi réteget használná a Google minden szolgáltatásában arra, hogy összekapcsolja az ismerősöket"

na ez az ami se a guglinak se a yahoonak nem fog sikerülni. A közösségi portál-fejlesztés már eléggé lejárt lemez, mitöbb, nagyjából telített a piac; a google chatet meg szerintem kb senki nem használja, a http amúgy sem nagyon alkalmas olyen intenzív online kommunikáció kiszolgálására, mint a chatelés. Mellesleg az MSN és a többi desktop chatprogi úgyis több lehetőséget fog adni, mint a webes felület. Meg amúgy is, ez sztem tiszta hülyeség, hogy egy mailszerveren keresztül összefogni egy közösséget, ilyen nincs, és ez teljesen fölösleges, szvsz teljesen abszurd vállalkozás (úgy is mondhatnám hogy falra tudnék mászni mikor ilyeneket hallok :P)