A Yahoo felvásárolta a magyar IndexTools analitikai üzletágát

Be kell valljam, életemben először kaptam Yahoo-t érintő magyar nyelvű sajtóközleményt. Az apropó ugye egy magyar cég felvásárlása, úgyhogy nem is szaporítom ezen ünnepélyes pillanatban a szót, hadd dörögjön a sajtóközlemény itt, a maga szerkesztett valójában:
A Yahoo! Inc. (Nasdaq: YHOO), vezető globális internet vállalat ma bejelentette, hogy megállapodott a Tensa Kft., ismertebb nevén az IndexTools, jelentős részének felvásárlásáról. Az IndexTools a webanalitikai software piac egyik vezető vállalata. A felvásárlás kiterjed az IndexTools webanalitikai üzletágára és technológiájára illetve a Tensa Kft. leányvállalatára, a Tensa R&D Kft.-re.

(...) "A Yahoo! hisz abban, hogy az igazán értékes és fontos információk megszerzésének képessége elengedhetetlen a piaci lehetőségek kiaknázásához és a sikeres kampányok kivitelezéséhez" – mondta Bassel Ojjeh vezető alelnök és a Yahoo! Strategic Data Solutions csoportjának vezetője.

"Úgy gondoljuk, hogy az IndexTools technológiai platformja abban fogja segíteni ügyfeleinket, hogy ezen értékes információk által minél hamarabb felfedezhessék az online marketing tevékenységeik esetleges hiányosságait és ennek ismeretében reagálhassanak. Az új szolgáltatásnak köszönhetően megerősödik a Yahoo! szerepe az online marketing piacon - a vállalat kihagyhatatlan szolgáltatást kínál a hirdetőknek világszerte."

A felvásárolt technológia további képességekkel bővíti a Yahoo! jelenlegi analitikai szolgáltatási körét oly módon, hogy a Yahoo! teljes hálózatán futó online kampányok esetében segít feltárni a lényeges összefüggéseket és elkészíteni fontos üzleti mutatókat. A felvásárlást követően elsőként az a több, mint 150 000 kis és közép méretű vállalkozás élvezheti ezeknek a megoldásoknak az előnyeit, aki a Yahoo!-n keresztül folytatja marketing tevékenységét.

(...) Az IndexTools testreszabott analitikai szolgáltatást nyújt ügyfelei online marketing tevékenységeihez valamennyi ügyfél-életciklusban. Az IndexTools webanalitikai és a kattintás alapú kampányok (Pay Per Click) optimalizálását támogató (Bid management) megoldásaival a vállalkozások pontos és percre kész információhoz juthatnak online kampányuk hatékonyságáról. A felvásárlási tranzakció jelenleg a végső szakaszába érkezett és várhatóan 2008 első felében fog lezárulni.
A hír amúgy megütötte a Techmeme ingerküszöbét is. (Nem emlékszem, mikor lehetett ott utoljára magyar cégről olvasni...) Mondjuk érthető is, hiszen a Yahoo az akvizícióval végre megkísérel legalább olyan hatékony és hasznos analítikaalkalmazást felmutatni, mint amilyen a Google Analytics vagy épp a Microsoft adCenter Analytics.

Megpróbálok egy kicsit utánajárni az ügylet hátterének. Addig is kellemes szövegértelmezést. És ne felejtsétek el megírni az üggyel kapcsolatos kérdéseiteket, ha vannak. Köszi.
Címkék: yahoo magyar analítika
2008.04.09. 14:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratula a Tensa Kft.-nek! Szép teljesítmény (pláne innen káeurópából) egy ekkora cég látókörébe kerülni, és elég színvonalasnak lenni ahhoz, hogy megvegye.
Annyira nem értek a dolgokhoz de ezzel, hogy a Yahoo elkezd vásárolgatni nem úgy tűnik, hogy eladják magukat a Microsoftnak. Egy eladás előtt álló cég szerintem nem ezzel foglalkozna
Hat en azt gondolom, hogy az IndexTools hamarabb kerult a Yahoo latokorebe, mint ahogy a Microsoft belengette a Yahoo-felvasarlast.
Köszönjük a gratulációt :)

Őszintén remélem, hogy ez más cégeknek/vállalkozóknak is kedvet és bátorítást ad! Nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Szőke Márton
Founder & CEO
Indextools
Gratulálok és hajrá utasítsátok majd magatok mögé az Analyticset meg a Gatineau-t! :)
Yahoo is koveti a google peldajat h. amit megvesz azt utana rovid idon belul ingyenesse teszi? :) (analytics, feedburner pro, stb. :)

Amugy ha jol tudom az indextools se ma kezdte, egy ismeroso dolgozott meg ott az elejen php3-al talan, mikor is lehetett, 2000 vagy 1999? Szoval a startupok koszonjuk de visszaulhetnek :o
Aztán úgyis minden a Microfos kezébe fog kerülni. :(
Respekt!

KezdőVállalkozó: persze mindjárt szebb lenne a világ ha mondjuk a gugli venné meg, ugye? muhaha
Kedves Márton!

Van arra esély, hogy megtudjuk az ügylet nagyságrendjét? :)

Gratulálok!
Nah, végre kezdik felfedezni Magyarországot is. :)
Ha tenyleg igaz amit a nol cikkben irnak - es nem csak valami dilettans magyarazat -, hogy az IndexTools celzott hirdetesi technologiat fejleszt, az eleg erdekes, mert eddig ezzel mintha nem nagyon foglalkoztak volna a 'nagyok'. Tobb helyrol is azt lehetett hallani, hogy igazabol nem erdekli a hirdetoket a celzott hirdetesi lehetoseg.