Egyetemi szupermodellezőket keres a Google

A magyar egyetemisták is versenyezhetnek a Google "Model Your Campus" versenyében.
A feladat három részből áll: az iskola épületeinek és udvarának lemodellezése a Google SketchUp segítségével, a campus helyének meghatá-rozása a Google Earth-ben, és a versenyre való nevezés, amit a versenymunka a Google 3D Warehouse-ba (a SketchUp-ban készített tervek és modellek gyűjtemé-nyébe) való leadásával lehet megtenni.
Ha már verseny, nyeremények is vannak. iPod Touchért, Wii-ért meg Google-pólókért folyik a küzdelem. A Google nyilván ezzel a versennyel akarja jobban megismertetni az egyetemistákkal a Google SketchUpot meg az Earthöt. Utóbbit talán többen ismerik, ugyanakkor időről időre felmerül, hogy a program használhatóságán lenne még mit javítani. Az AP hírügynökség szakújságírója tesztel:
I quickly came to appreciate the power and realism of Google Earth.

Next I tried to embed photos in the pop-up balloons attached to each placemark, but this requires a rudimentary knowledge of HTML, the Web programming language. I had to search other Web sites for the syntax I needed to embed images hosted on an outside photo-sharing site, and I had to find the proper tags for injecting line breaks for captions.

Once I had my collection close to my liking, I proceeded to share it — e-mailing my placemarks, photo links and other data in a "KML" file to a handful of friends and colleagues.

Those with Google Earth already installed could open it fine. Others couldn't easily figure out that the file also opens in the Web-based Google Maps service, though without all the 3-D goodies.
(Google Earth powerful, though tricky to use, share)

Hátha az egyetemistáknak jobban megy.

Gina Trapani az AP-teszt kapcsán meg is kérdezte a Lifehacker geek olvasóit, hogy szokták-e használni a Google Earthöt. Íme a lehangoló eredmény.

És ti használjátok a Google Earthöt? Ha igen, mire? Ha nem, miért nem?

Címkék: google google earth térképalkalmazások
2008.05.05. 16:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gratulálok. mikorra írják ki? a vizsgaidőszak közepére.
Az I épület tervezői jól ki***tak velünk. :-)
Nekem eddig SketsUp-ban egy bamba házat sikerult csak csinálnom, de azt kívul beévul tokéletesítgettem. :D
Annyira nem érdekel engem a modellezés.

Az Earthot nem nagyon használom, amikor meg igen akkor a benne található repülő szimulátorral nyomatok pár kört. :D
[ ctrl + alt + a = repulés ]
David: A Finta Stúdió volt, szerintem kérjétek el tőlük a modellt, biztos megvan nekik :-)
OFF
Az index techrovata mindek irja meg ugyanezt a sztorit ha már a webisztán megirta?
ON
頑張って下さい。
出会い系 極悪サイト