Megérkezett Firefox 3 alá a del.icio.us

Az AdBlock és a Web Dev Toolbar után immár egy másik fontos kiterjesztés is elérhető a Firefox bétában futó 3-as verziójához. A del.icio.us-kiterjesztésének talán legjobb funkciója a prediktív címke-, és címkéhez kapcsolódó linkkeresés. (Az add-on telepítését követően az F2-t kell leütni.)

A bokkmarkmentés oldal új layoutot kapott, és a status barban az aktivitást, linkmegosztásokat is nyomon követhetjük. Talán ugyanennyire fontos megemlíteni, hogy akik a korábbi verziót szokták meg, azok továbbra is használhatják a klasszikus layoutot.

Ti melyik kiterjesztést szeretnétek mihamarabb viszont látni a Firefox 3-ban?
Címkék: firefox social bookmarking del.icio.us how to
2008.05.06. 14:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semelyiket. Így vált számomra tökéletessé a FF 3. Van Adblock Plus, Google Customizer, Greasemonkey és Del.icio.us.

Mondjuk kikapcsoltam a kompatibilitás-ellenőrzést, tehát lehet, hogy valamelyik hivatalosan nem jó FF 3-hoz, de ebből még semmilyen bajom nem volt.
Viszont szeretnénk a viszontlátnit egybe írva látni :-)
Viszont én szertném az Operát látni, amint kompatibilis lesz a FF Kiterjesztésekkel. Az írástudóknak lassan át kell állniuk Operára, de a kiterjesztések nélkül ez nem megy.
magyar nyelvű helyesírásellenőrző
gmail notifier
download statusbar
down them all
HTML Tidy
stabilabb működés
A Fasterfox-ot várom.
Egyébként nálam a Firefox 3 alapfeltételei az Adblock Plus és a NoScript voltak. :)
Browser Sync vagy Foxmarks. És Firebug. :)
Fireftp.

A Fireuploader (aka Firefox Universal Uploader) már megy.
browser sync, linkification, tab mix plus (beta már van)
A Gmail notifier arra jó, hogy 10 percenként megnézd a leveleidet, és ne haladj a munkával, amit éppen a gépen csinálj.

Az Adblockot szemétségnek tartom. Azért ingyenes a legtöbb oldal, mert reklám van rajta. Ha te blokkolod ezeket a reklámokat, akkor potyautas módjára ingyen fogyasztod az infót. Kb. olyan mintha zenét töltenél le ingyen.

Viszont vannak olyan reklámok/szkriptek, amiket blokkolni kell :) Pl. az az idegesítő reklám, ami bizonyos szavak fölé menve jelenik meg, meg az extra.hu jobb alsó kis hülyesége.
A FireFox eleve egy totálisan lyukas és vacak bongészo.
A kiterjesztésekkel csak lazán lelassítjuk, és további lyukakat vágunk belé.

Opera alatt ezért jobban a WitGet-et, ezek nem lyukasztják se nem lassítják a bongészot, és mégis lehet vele ilyen funkciókat csinálni.

Pl.:
del.icio.us WitGet-et már talán három hónapja is láttam...
De lehet már régebben...
Ez volt az a kiterjesztés, amit leginkább vártam, nagyon meglőve éreztem magam nélküle a Firefox 3-ban. Ezen kívül még a Google-től várok némi gyorsaságot, mert a Toolbarjuk nélkül se az igazi még nálam a dolog.
Imrityinko:

Mi is ez a WitGet?

Egyébként én a Del.icio.us-ról kb. egy éve szoktam át Diigo-ra, sokkal jobb ff kiegészítője van, pl. tud alapból private bookmarkot, és szinkronizál a Del.icio.ussal és a Ma.gnolia.commal is, ha olyanom van, visszatérhetek a del.icio.usra, mert minden szinkronizálva van oda is. Ami most lehet, hogy be is következik, mert a szinkronizálás közben az új plugin publiccá akar minden privát cuccot, és nem nagyon tudják a dolgot megoldani.
LOOOOL. Imrityinko beszólni nagyon tud, bezzeg megnézni az imádott operájában, hogy a kiegészítőket [b]widgetnek[/b] hívják, az már meghaladja az értelmi képességeit?
Imrityinko:

Ez a WitGet most valami, komolyan kérdezem, mert a Google nem talált semmit, de én nem vagyok jó kereső. Csak azért, mert már át akarok állni Operára, az FF3 úgyis szar, de a FF kiterjesztései nélkül nem bírok meglenni sajna.
Firebug-ból van már beta, ami megy FF3-mal is.
kipróbálva...
Várom már a 3-as FF-t, de a következők kiterjesztések/funkciók nélkül tuti nem mozdulok:

- FEBE (egyszer elég volt elveszteni az összes személyes adatot)
- Smart Bookmarks Bar (végre elfér az összes gyakran használt könyvjelzőm az eszköztáron)
- No script és Adblock Plus (nem a reklám, mint olyan zavar, hanem az agyonflashelt villogó hirdetésekkel teli oldalak, melyeknek csak a töredéke a hasznos információ. A képi hirdetésekre még olykor kattintok is, a flashre már szinte rutinból megy a blokk...)
- Faviconize Tab (az állandóan nyitva lévő oldalak végre nem foglalják a helyet)
- Tab Mix Plus

Amit még hiányozna:
- ChromaTabs (a domainből generálja a lapfül színét, nagyban növelve az áttekinthetőséget)
- Image Zoom
- Right-Click-Link (kijelölt szöveg, url megnyitása új lapon)
- Web Developer / Firebug
- Extended statusbar
- DownThemAll
csak úgy mellékesen megemlítem, hogy a Firefox 3 (beta 5) egy nagy rakás szar.
Nagyon hiányzik a "switch Proxy". Kéne, veszettül.
@KGyST: szerintem az a WitGet inkább widget lenne :)
Kár, azt hittem, van valami titkos ketyere, amivel az Ff kiterjesztések futtathatók az Opera alatt. Nagy kár. Állnék már át, de hát amióta a böngésző az oprendszer, azóta a rajta futó programokhoz (=extension) vagyok láncolva :(