A Graphisoft és az Amazon közös istene

Teljesen véletlenül a Graphisoft honlapján jártam. A magyar sikercég mottója úgy hangzik, hogy:
"A jövőt legjobban akkor jósolhatjuk meg, ha magunk találjuk ki azt" ― Alan Kay.
Aztán meg tök véletlenül akadtam rá erre a TechCrunch írásra, melyben az áll, hogy Jeff Bezos 1994-ben azzal a mottóval keresett munkatársakat az épp csak induló webes vállalkozásához (ez volt ugye az Amazon.com), hogy:
It’s easier to invent the future than to predict it. ― Alan Kay.
A TC-postba belinkelt oldal tanúsága szerint az eredeti idézet amúgy egészen pontosan úgy hangzik, hogy:
Don't worry about what anybody else is going to do… The best way to predict the future is to invent it. Really smart people with reasonable funding can do just about anything that doesn't violate too many of Newton's Laws!
Vagyis a Graphisoft pontosan idézte Kayt, nem úgy mint Bezos.

Micsoda véletlen, épp Bezostól olvastam a napokban egy (másodközölt) interjút a Manager Magazinban. Az Amazon alapítója itt is Kayt idézi:
Az egyik kedvenc mondásom Alan Kaytől származik: "A perspektíva 80 IQ-pontot ér". Azt hiszem, részben ennek köszönhetjük a stratégiai képességünket.
Úgy tűnik, Bezos szereti félrehallani Kayt. Ugyanis az 1982-es szlogen állítólag úgy hangzik pontosan, hogy "point of view is worth 80 IQ points". Nem pedig úgy, hogy "perspective is worth 80 IQ points." Hm.

Ha már Alan Kay körül forog az Amazon és a Graphisoft is, idekívánkozik a tavalyi TED-en tartott előadása. Kéretik nem félrehallani.
Címkék: videó lol amazon graphisoft alan kay
2008.05.13. 08:42. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Children Are the future."
és
"as Einstein said: >>Things should be simple as possible, but not simpler.
"Children Are the future."
és
"as Einstein said: >>Things should be simple as possible, but not simpler.
Lehet tartalom szerinti idézet volt, ami az idok folyamán módosult. :D