Már az indexes képgalériákat is lehet nézni PicLensszel

Ha már szó esett az iWiW új képmegjelenítőjéről, gondoltam megosztom veletek a másik, képnézegetéssel kapcsolatos hazai fejleményt. Ugye az iWiW már március vége óta támogatja a PicLenst. Nos, a jó hír az, hogy egy ideje az indexes képgalériákat is nézegethetitek a PicLensszel. Nézzük is, miről beszélünk...


PicLens az Indexen from hirbehozo on Vimeo.

Aki szeretné PicLensszel nézni az indexes galeszokat, nincs más dolga, mint installálni a PicLenst, majd a cikkoldalakon, galéria pop-upoknál figyelni a böngésző jobb felső sarkában a PicLens ikonját. Ha kékre vált, lehet nézegetni a képgalériát, teljes képernyőn, animáltan, képalákkal.

Credits to Pozsi.

Címkék: iwiw index videó piclens képmegjelenítő
2008.07.18. 11:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Index eljut valaha oda, hogy a fotóit akár a szédítő, 800x600-as felbontásban tálalja vagy marad a monitor akár 10%-át kitöltő méretnél? :)
Mekkora parasztvakitas ez, jesszus.
ez megint egy nyalóka csilivili baromság, abszolút funkciótlansággal
tehát miért kellen nekem 20" wide-on teljes képernyőn nézegetnem képeket, meg benagyítgatnom az egérrel, pont az a jó, hogy sok ablak elfér, kényelmesen
en a het kepeit ezentul tuti ebben nezem az indexen.
ja, meg kispal andras elhajlott cigarettajat is.
800x600-as kepeket minden haztartasba!
öt perc bénázás után nem is működik úgy ahogy kéne tehát akkor most letörlöm
install, bongeszoujrainditas, es keresni egy indexes kepgaleriat, aztan klikk a piclens ikonra a bongeszo jobb felso sarkaban. easy.
Én a munkám kapcsán sokszor 4-5000 képet is megnézek naponta. Van hogy többet is. Ha ezeknek az oldalaknak volna piclens támogatása, akkor bizony órákat tudnék spórolni. de 4-5 kép esetén tényleg nincs több jelentősége mint az ízléses felület
Nah, szerintem ez pont nem parasztvakítás. kb 5 sec alatt álltam rá, és hatékony tud lenni, ha nagyobb galériát akarok átnézni, benn enézelődni. Meglepően gyors, és hatékony. Nyilván van benn elátványelem, de a webes galériáknál sokkalta jobb;
"Az Index eljut valaha oda, hogy a fotóit akár a szédítő, 800x600-as felbontásban tálalja vagy marad a monitor akár 10%-át kitöltő méretnél? :)"

Ezen már én is gondolkodtam. Biztos nincs a fotóriporterüknek normális nagyteléje, így aztán 70mm-en készülnek a képek, és ha zoomolni akarnak, akkor kivágnak belőle :-).

mindenesetre az látszik, hogy az index.hu videó megosztója olyan gagyi, hogy még blogger sem azt használja
egy indexes újságíró örvendezik, hogy egy külsôs fejlesztett galériaautomatizmust, az indexesek helyett, majd ezt publikálja vimeon, nem is indavideon.
csak szerintem vicces ez?
a piclens egy hasznos dolog, ha sok képről van szó.
hh-nak igaza van, a hét képeit érdemes lesz ezen keresztül bámulni.
Nagyon klassz, szeretem a PicLenst. :)
ebben az a fasza,h mondjuk youtube-on vagy google képkeresőben vmit keresel, akkor nem csak az adott oldal találatát mutatja, hanem az összesét. akinek ez parasztvakítás... hát...
Baszik ez működni az Indexen. Hiába néztem akár A hét képeit, akár a Velvet csöcsgalériáit, mindenre azt mondta ez a szar, hogy nem jó, és nézegessem inkább Bush-t.
Nekem is tetszene, de nekem nem jelenik meg az index képgalériáknál az ikon az ie7-ben (mert ez az oldal eltünteti a fejlécet). FireFox-ban nincs gond.
Szerintem képet keresni vele google-ben nagyságrendekkel kényelmesebb.
Nem azért mondom, de már hetek óta működik ez a dolog, aki használ piclenst nyílván észrevette már.
Amúgy meg nem kell külön keresgélni a gombot a címsornál, a képen rajta kell felejteni az egeret, és megjelenik a bal alsó sarkában egy play gomb, arra kattintva is megy. Sőt még a galériába se kell belépni, elég egy képre bökni a főoldalon (ha van mögötte galéria)...
Piclens, haha, tiltviewer, na az tuti.
Ennek hasznosságát esetleg mediacentereknél látom. Jó lesz ez, amikor majd a dvd-inket vagy annak utódait nem lemezeken tároljuk, hanem egy központi részen, ami mindig elérhető.
"Komment Elek 2008.07.18. 13:04:33
Én a munkám kapcsán sokszor 4-5000 képet is megnézek naponta. Van hogy többet is. Ha ezeknek az oldalaknak volna piclens támogatása, akkor bizony órákat tudnék spórolni."

magam is szó szerint így vagyok ezzel (mondjuk egy nagyságrenddel kevesebb képet nézek, de így is istencsászár)
Ahol ez igazából használható, az talán a deviantart. Nem kell végiglapozgatni a galériákat, folyamatosan tölti be az új oldalakról a képeket, itt tényleg hasznos, nem ilyen párképes indexgalériákra lett kitalálva...
Tiltviewer? Ez most komoly? :D Oké!
(biztos azért mert kattog amikor képet váltasz...)
Ez msot egy kicsit off, de milyen progikkal csinalod ezeket a videokat? Igazandibol az ilyen bezoomolasos dolgok erdekelnenek!

koszi :)
Nem rossz, jól néz ki. Viszont másnál is kicsit lassan tölti be élesre a képet, vagy nekem régi a gépem? (így aztán gyorsan nehéz vele átpörgetni egy albumot)

+ az Indafotón nem lesz bevezetve? Ott talán több értelme lenne, mint napi felejtős újságcikkeknél...