A Facebook-ikrek az olimpián is felsültek

A Facebook története a rosszízű pletykák szerint úgy kezdődött, hogy a Harvardon bizonyos Cameron és Tyler Winklewoss megkérte Mark Zuckerberget, hogy írja már meg a kódját induló webes szolgáltatásuknak, a ConnectU-nak. Zuckerberg sosem írta meg a kódot, viszont a ConnectU ötletét és forráskódját felhasználva megcsinálta saját bizniszét. Na ez lett a Facebook. (A történet részletei itt olvashatóak.)

A Winklewoss-ikerpár így esett el a milliárd dolláros biznisztől. Pedig nagyon közel voltak a tűzhöz. Próbálták is utólag perelni Zuckerberget, sikertelenül.

Bánatukban folytatták másik harvardi hobbijukat, az evezést. Megint minden szépen és jól kezdődött. Férfi kettesben kijutottak a pekingi olimpiára. Sőt, bejutottak a döntőbe is. Aztán jött a zuckerbergi fordulat.
Hatból a hatodik helyen végeztek.

Persze, ha megfordítom, azt is mondhatnám, Zuckerberggel ellentétben ők bejutottak az olimpiai döntőbe. És lehet, hogy ez van olyan jó érzés, mint egy évi 350 millió dollár bevételt termelő webes céget vezetni.

Címkék: bulvár facebook olimpia
2008.08.21. 08:36. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet hogy jó érzés, de ebből az érzésből nem fognak jól élni a következő években. Ha már választani kell, inkább a 350 guriga évente.

Zuckerbergi fordulat meg lol :D
azt a "hatból a hatodik"-at azért célszerűbb lenne úgy látni, hogy x millióból (a világ evezősei, ugye) a hatodik helyen. nem lehet azért szar valamiből a világ hatodik legjobbjának lenni.
persze véleményt nem mondhatok, mert nem próbáltam: adják ide mindkettőt (a 350 millió dollárt évente, meg az olimpia hatodikat), aztán megmondom melyik volt a jobb :)
egyelőre a Facebook nem rohan a tőzsdére, úgyhogy kérdés, hogy mennyi a 350 millióból a nyereség. mert a reklámbevételek már a Microsoft-é, azon kívül meg semmi más bevétele sincs, csak az évi 60 millió, amit a Microsoft ad, az meg kell az 500 munkatárs bérére, meg az üzemelésre.

azt mondd, hogy hol vett villát magának Zuckerberg, vagy hány Ferrarija áll a garázsban, vagy hogy melyik manhattani/palo altoi felhőkarcolót vette meg Facebook központnak. az már valami.
Akkor sültek volna fel az olimpián, ha menet közbe beleborulnak a vízbe és megfulladnak.
Egyébként meg bejutni az olimpiára nem egy szar teljesítmény, nem nevezném "felsülésnek"..
@ lipilee · lipilee.hu 2008.08.21. 09:09:03

Én azt mondom, hogy ha a föld czirka 6.5 milliárdos népességéből a szakmámban vagy a hobbimban a 6. legjobb lennék hát összetenném a két mellső lábamat és úgy alapvetően leszarnám, hogy ki mit gondol erről.
Az igazi zuckerbergi fordulat az lett volna, ha megkérnek valakit, hogy ugyan evezzen már helyettük. Az ötlet, hogy itt vagyok az olimpián az enyém, de kéne valaki aki evez...
Végre egyszer nem be- az igekötő, és akkor is rossz a szóhasználat, bah. (Jó, bocs, nem izéllek többet.)
Egyébként jó sztori.
jut esezmbe, lesz magyar Arckönyv?
hol tart a fordítás?
miért jó a facebook? :)
errol kicsit az apple vs msdos jut eszembe
Off: Hogy tudom kitorolni magam a facebookrol? Valaki megmondana? Koszi