Megérkezett a mesterséges intelligencia a Picasába

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

félszemmel először azt olvastam, hogy a p*csába :D

[off]
Rettenetes névválasztás ez a pikáza. Természetes, hogy úgy olvastam elsőre, hogy "Megérkezett a mesterséges intelligencia a Picsába"
Elnézést.
[on]
most nem azért, de ez a tagging már rég létezik pl a fészbúkos fotóalbumokban.
Hehe...
Örülök az előző kommenteknek, ezek szerint nem vok (vagy nem csak én vok) "hülye"...
Én is azt olvastam...
persze ott nem ilyen csillivilli autómatikus, tudom.
A félreolvasás dettó :) RSS-ben és itt az oldalon is :D Megyek, és kipróbálgatom azt az "arcoskodást" :)
Eddig nagyon khirályul válogat arcokat a Picasa... :)
gravy_t, ha odafigyelsz arra is, amit a csaj mond, ennek az a lényege, hogy felismeri az arcokat. Pl.: Szedd ki azokat a képeket, amiken ÉN mosolygok. Az egyetlen baj, hogy nem igazán hiszem, h olyan flottul működne, ahogy itt előadják. Valaki kipróbálta már?
najó, egy Lada felnit is belevett a sorba...336 képből eddig 1 :) Jah, meg két szobor...de azok is arcok :D
Remélem, amikor eljutunk egy kutya intelligenciájáig, akkor nem csak arcokat felismerni hanem csaholni is fog a pikasza... Az ilyen előadásokba mint ez, mindig tipics képeket raknak... persze, hogy ilyenekre mükszik... és igen, rettenetes névválasztás volt... pic(a)sa... ;))
Noh, azért vannak csúszások, de összességében nagyon jó hatásfokkal dolgozik :)
Amúgy ha egy kicsit is tanulékony akkor már remek dolog. Ha mutatok neki egy profilt, félprofilt és szembearcot, akkor jobban felismeri a delikvenst, mintha csak egy félprofil lenne? Este kipróbálom.
ha meg geokódolt a kép, akkor a fénykép készítésének dátumából (exif) összerak az illetőre egy track-logot? :)
A videón bemutatott minta mondjuk eléggé steril... Laboratóriumi körélmények és 100% Colgate mosoly, azokat könnyű párosítani, na de a valóságban nem csak ilyen képek vannak...
Jah, és ahogy nézem, egyelőre csak English (US) nyelvbeállítással megy...hiába no, Magyarország csúnyán nincs rajta a Google térképén :(
a névválasztásról annyit, hogy nyilván nem magyarok találták ki.

elvileg azt tudja (labor? ideális? körülmények között), hogy felismeri az arcokat, amiket te elnevezhetsz, utána kereshetsz a hasonló arcokra, akár csoportosítva is. anyu+apu+nagyi közös képei.
Hát nem tudom, én lefuttattam kb ezer garantáltan "nem steril" fotón, elég durva lett a végeredmény. Hátborzongató pontossággal szelektálta az arcokat.
este ráküldöm a 17k fényképemre, meglátjuk mit bír.
mondjuk nem meglepő a nagy találati pontosság, ha beelgondolunk, hány milliárd(!) képe van a google-nak a facebook-on, s azzal volt ideje (és számítási kapacitása) belőni rendesen egy jól súllyozott neurális hálót...
Nekem meglepően jól működött!
Valahol tényleg ijesztő egy kicsit.
hogy adom meg a picasa-ban egy képen, hogy az adott arc kié? nem találom sehol az "arcfelismrést"
(off megjegyzés: a feed olvashatatlan Google Readerben, minden ékezetes karakter helyén 3 kérdőjel van...)
lehetséges lenne, hogy csak a webalbumban lévő képeken működik, a lokálban lévőkön nem???
@cett csak a web-en müxik és külön be kell kapcsolni.
ok bekapcsoltam. akkor viszont ló...szt nem ér... nekem a lokálbna lévő 17k képre kellene... :(
Átállítottam a nyelvet mind a 2 féle angolra is de sehol nem találom hol lehetne bekapcsolni. Valaki segítene?

Kösz!
egész ügyes az arcfelimerő (persze nem azt mondom hogy hibátlan) és tényleg gyorsan lehet vele dolgozni
ja és annyira intelligens hogy nekem első helyen a peresztegi zolit adta ki :D

publik.wamma.hu/2008/09/04/megujult-a-google-picasa/
Azért ez elég félelmetes. Holnapra olyan képtár lesz a google account tulajdonosokról a guglinál, hogy csak na. Gondosan felcímkézve. Végülis a sociális hálókon is így van. Sokkal jobban, struktúráltabban gyűjtjük magunkról az adatot mint azt bármilyen titkosszolgálat tehetné, és innen azoknak már csak egy papírral be kell sétálni a szolgáltatókhoz és kikérni Gipsz Jakab minden adatát. Mindegy, késő este van már holnap befejezem a címkézést.
Persze a magyar verzióban nincs.
ricco

így mindenki könnyíti a titkosszolgálat / állami nyomozóiroda munkáját, evvel is csökkentve a nyomozásra fordított, adófizetők zsebéből kiemelt pénzügyi mennyiségeket.

tehát az ilyesféle információhalmozással a köz érdekében is teszünk :)

akit meg a titkosszolgálat keres, az valószínűleg rászolgált, hogy keressék, tehát jobb is, hogy van róla infó.. bár akit tényleg kereshetnek, nem csinál ilyen adathalmozást, ha mégis, hát megintcsak rászolgál arra, hogy könnyedén megtalálható legyen nem? :)
crusader: > akit meg a titkosszolgálat keres, az valószínűleg
> rászolgált, hogy keressék,

Hat hogyne :). A vad a bizonyitek, a szolgalatok meg tevedhetetlenek es vegtelenul igazsagosak is. Sot, azok is fognak maradni barmilyen eszkozeik is legyenek es barmennyire is bizunk bennuk :).

Persze nem egy-egy alkalmazas megjelenesekor kell parazgatni, hanem vigyazni kell(ett volna) az adatokra. Mert varhato volt, hogy lesz ilyen, es barhato, hogy lesz megilyenebb, ugyhogy okos ember okosan pakolgatja az adatait.