A Web 2.0 helyzete ma, Magyarországon

Rabbit szedte össze egy prezentációban a legfontosabb adatokat. Eszerint a magyar netezők többsége már blogolvasó, közülük minden ötödik ír is webnaplót. A közösségépítő szájtok elérik a magyar netezők 85 százalékát. A Skype extrém népszerű idehaza is. Videót leginkább a YouTube-ra és az Indavideóra érdemes feltölteni. Blogolni a Blog.hu-n és a Freeblogon érdemes. A képmegosztás még nem annyira megy (bár az iWiW nincs a listában): a Picasa, az Indafotó és a Flickr fej fej mellett halad. És szép sikereket ér el pár hardcore spamszájt is: HI5, MSNClub, stb...

Közösségi média tények
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: social media)

Címkék: stat magyar social network
2008.10.23. 17:23. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"a magyar netezők többsége már blogolvasó, közülük minden ötödik ír is webnaplót."

Mármint a blogolvasók ötöde, ugye? Mert azt kizártnak tartom, hogy minden 5. magyar netező blogolna.
igen, a "kozuluk" eppen ezt jelenti.
A neten sokan nem tudnak pontosan fogalmazni, ezért nem árt rákérdezni. :D
mommo mitől mikroblog?
@cadmagician ők nevezik magukat annak, valahova be kellett őket is tenni. mehettek volva a közösség alá is akár.
indexes doglozokon kivul nem lattam meg senkit sem indavideora tolteni mozit. ok is csak leszedik yuotube -rol es atrakjak...
letezik indafoto?
mar bocs, denekem most az xxl elso (es remlehetoleg utolso) resze jutott eszembe, miko enekelnek a diszletrol, meg hasonlok
A képmegosztók jól szórják a népet az összes meg az egyenkénti elérésüket összehasonlítva.
Indafoto nem is rossz. Épp nemrég kellett beilleszthető galéria a blogomba és bizony a picasa alulmaradt.

- hogy minden 5. blogolvasó blogol is azt túlzásnak érzem o.O
- facebook szégyen mennyire ismeretlen idehaza :(
- IRC miért nincs chates résznél?
Rabbit, apró technikai megjegyzés: annyira nem szerencések azok a grafikonok ahol a legnagyobb érték mindig végig éri a lapot, mert így nem tűnik ki annyira, hogy a 85%-nyi közösségi site használat mellett az online fotó 17%-a mennyivel kevesebb.
PaganMaga: Miért? Szerintem egész kellemes a flashes bárhova berakható cucca. pl.: blogocska.org/charlie/2008-06-23/vasut-tavasz/
PaganMaga: Miért? Szerintem egész kellemes a flashes bárhova berakható cucca. pl.: blogocska.org/charlie/2008-06-23/vasut-tavasz/
a minden 5. blogírót én is sokallom. minden ilyen közösségi tevékenységre az az ökölszabály, hogy 90%/9%/1%. azaz blogokra: 90% csak olvas egy blogot, 9% csak kommentel, és 1% blogol. ehhez képest a 20%-os tényleges adat sántít. esetleg a blog.hu-n regisztrált kommentelők között (8,5%->1,5% a 9%->1% helyett) lehet.
PaganMaga, az indafotóban azért nagyon ne bízz. Én annak idején arra alapoztam a fotós blogomat, de annyira bizonytalanul működött, és úgy keverte az albumokat, meg mindent, és tűntek el fotóim, hogy le kellett takarítanom az összes képet, és hurcolkodnom át a Picasára. A support is sajnos csak kamuzott és ködösített, de a problémát nem tudta megoldani, vagy nem is nagyon akarta, ki tudja.
na meg is néztem, azt írja, hogy 34 ezer blogról tud. ha az 10,56%, ahogy az első slideon van, akkor Mo-n csak 350 ezer embernek van internet elérése. valami sántít.
" bigyibogyo 2008.10.23. 19:34:57
indexes doglozokon kivul nem lattam meg senkit sem indavideora tolteni mozit. ok is csak leszedik yuotube -rol es atrakjak..."

ez így pontos
"Videót leginkább a YouTube-ra és az Indavideóra érdemes feltölteni. "
Aki a minőséget preferálja annak a vimeo-ra érdemes feltölteni.
"Blogolni a Blog.hu-n és a Freeblogon érdemes."
Aki az egyéb web2-es művekben is dolgozik, annak a blogspoton érdemes blogolni.
A blogspot (blogger.com) egy vicc, tegnap kommenteltem oda, és a komment beíráshoz kivisz egy olyan oldalra, ami nem az adott blog dizájna. Szerintem ez ordenáré módon hangulatromboló.

Ezen kívül permalink ügyben sótartó-ból start.html-t csinál, tehát ó-ból nem lesz o. A .html nem baj, de hogy a szót így eltorzítja, annemjó.
Nagyon érdekes adatok. Persze a blogírásnál nyilván számít az a kérdés is hogy milyen gyakran, láttuk hogy 22 ezer havi frissítésű és 12 ezer heti frissítésű blog van, de az összesen csak 34 ezer. De ha a magyar netező 10%-a blogol, akkor az 300000 netezőt jelent? Hány magyar netező van összesen?
Tetszik a kezdeményezés/felmérés, de én az RSS 12,4%-át egyszerűen a tudományos fantasztikum körébe sorolom, szerintem kb. ennyien (vagy kevesebben) hallottak róla.
Kiegészítés: A VMR a heti internetezőket vizsgálja, a gIA adatai egy hónapra vonatkoznak.

Blogstatisztikák: miner.hu/statisztika alapján kalkulált adatok kerültek bele, becsülve a Blogtert. Nem szentírás.

A többi adat a gIA és a VMR alapján van.
www.rabbitblog.hu/2008/07/12/kutatasok/
En baromira nem ertem miert kell minden videot atpakolni az indavideora :-S
Nemtom otthon hogy van, de kulfoldon absz. hasznalhatatlan. Rettenetesen lassu es ha neaggyisten meg bufferelt is (legalabbis az a szurke sav nekem azt jelentene), akkor is akadozik, vissza kell huzni 15 masodpercenkent a bart. Szal inkabb copypaste a youtube keresobe, ha vmi nagyon erdekel.
Az indafoto az meg megrosszabb. 1 kep betoltese 5perc!!
Nem az internet eleresemmel van gaz ...
"A blogspot (blogger.com) egy vicc, tegnap kommenteltem oda, és a komment beíráshoz kivisz egy olyan oldalra, ami nem az adott blog dizájna. Szerintem ez ordenáré módon hangulatromboló."
Ez az alapbeállítás a blogspot.com-on, (tényleg szokatlan), viszont át lehet állítani, hogy olyasmi legyen, amit megszoktunk máshol.
1. tl;dr
2. csodálkozol, hogy "üldöznek"?

A vimeo-t senki sem véleményezte. Valóban nem olyan sokoldalú, mint pl. a youtube, dizájnja is elég primitív, de akinek a felpakolt videók minősége számít csupán, megszereti.
ez a kutatás bemondásra megy.

ha az internetezők 10% mondja, hogy ír blogot, akkor nem feltétlen jelenti azt, hogy 10% valóban bloggol.

amit így lehet kutatni, és érdekes lenne megnézni:
-- bloggerek bevételei, kiadásai
-- bloggerek státusza: eltartó, egyedülálló, eltartott.
Érdekes statisztika.

Nekem a képmegosztóknál a Flickrnél csak annyi bajom van, hogy három albumot lehet létrehozni. :'(
a medián szerint kb 4 millióan rendelkeznek interneteléréssel az országban
"A Skype extrém népszerű idehaza is."

A prezentációból is látszik, hogy az MSN jóval népszerűbb.
és még egy pontatlanság: msnclub.hu mostmár myclub.hu