Eredményhirdetés az Open Web Awards-on

Másodszorra került megrendezésre a Mashable által szervezett Open Web Awards. A nyílt, online szavazással lebonyolított versenyben összesen 170 ezer szavazat érkezett a 26 kategóriában jelölt webes szolgáltatásokra, hogy kiderüljön, melyek voltak idén a leginnovatívabb jelöltek. A száz blog együttműködésével szervezett eseményben kétféle díjazás volt, a bloggereké (Blogger's Choice) és az egyszerű netezőké (People's Choice).

Rengeteg - számomra - ismeretlen site került a különböző kategóriák élére, érdemes böngészgetni köztük. Ami érdekes, hogy mennyire más eredmények jöttek ki a két szavazáson. A bloggerek díjazottjai közt sokkal több közismert cég van (YouTube, Wikipedia, twitter, stb.), míg a People's Choice-ban jobbára ismeretlen neveket találok.

Bár csak találomra szemezgettem a nyertesek között, nekem tetszett az eHow, egy közösségi csináld magad oldal (ilyen konstrukcióban talán a Knol is sikeresebbé válhatott volna), tetszett a Scour kereső, ahol szavazni lehet a találatok relevanciájára (ezt már ugye a Google is megcsinálta), lehet kommentelni a találatokat, valamint mutatja hogy az adott találat hányadik a Google-n, a Yahoo-n, ill. az MSN keresőjében. Ha jól láttam, csak egy versenyző nyert mindkét kategóriában, a Doodle eseménytervező, ami számos nyelven, köztük magyarul is tud.

Nektek melyik nyertes tetszik? Vajon köztük van az új Facebook?

2008.12.16. 23:41. írta: Vén Márton

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hali!

Ja, a doodle tud magyarul amíg nem kattintok a helpre...

typical..
Nemcsak a doodle nyert mindkét kategóriában, hanem a ShareThis és a Playfish is. Meg a Google tágabb értelemben.
pah, a scour nem ismeri az ékezetes betűket... így bukó
A Doodle alap. Elég hasznos szolgáltatás.
Encyclopedia Dramatica! :D