Zenemegosztás a Facebookon, egyszerűen

Amennyire egyszerűvé tette a Blip.fm a zenemegosztást a Twitteren, éppen annyira teszi egyszerűvé a Vattoz nevű alkalmazás a Facebookon történő zenemegosztást. A Blip.fm-hez hasonlóan a Vattoz is a zavarosban halászik, nem jogtiszta forrásból löki ki a zenéket. De ez most mindegy is.

A működési elv pofonegyszerű. Rákeresünk egy dal címére, felvesszük a playlistbe, majd kitoljuk a számot a Facebookra, és máris velünk együtt hallgathatják ismerőseink az összeállítást. A Blip.fm-mel szemben van egy nagy előnye a Vattoznak: rengeteg nem angolszász (pl. magyar) zenét is tárolnak.

Hátránya pedig az, hogy míg a Blip.fm-re saját zeneszámainkat is felcsempészhetjük, addig a Vattozon csak hozott anyagból dolgozhatunk.

A lényeg, hogy van egy szolgáltatás, ami valahogy megoldotta, hogy három gombnyomással lehessen zenéket megosztani egy közösségi szájton. És ez még akkor is jó, ha nincs kétségünk felőle, hogy a zenekiadókat védő szervezetek már ott sündörögnek a szerverszobák környékén.

Címkék: zene facebook
2009.04.07. 19:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A magyar jog tudtommal megengedi, hogy egy szerzői jogvédelem alatt álló művet megosszál a barátaiddal. Egy Artisjusos szakember konkrétan említette, hogy e-mailben küldözgetni mp3-akat barátok között legális. Ha tehát egy közösségi oldal a zenéid megosztását a saját kapcsolataidra korlátozza, akkor ott magyarországi kiadók hiába is sertepertélnének. Ha jól értem, a Vattoznál nem teljesen ez a helyzet...
Ez jó. Még Vidámpark is van. Ezek honnan szedik a számokat?
Navégre! Vmi amihez hozzá tudok szólni. A Prezis tmák nekem sakk-matt volt. Nahszóval, okos cuccnak tűnik, és engem mint fészbúkos átlagjúzert a jogok cseppet sem érdekelnek. Nem letöltöm, és viszem a piacra eladni cd formájában tehát ez a része hidegen hagy. A választék nagy, pléjliszt létrehozható így nálam bejön a dolog. Megy is az aplikésönök közé. Kösz HH. :)
Szerintem ez a Muziic.com oldalhoz hasonlóan YouTube tartalmat eszik. Pl. "Nyeső Mari - Relatív" - ez kaziról van digizve, kizárt, hogy két egyforma fejállással, azonos szalag sebességgel nem létezik a neten két azonos verzió. Pláne, ha az egyik tegnap óta van fent a neten... Ja, és a minőségük is ugyanaz.

Szóval szerintem ez YouTube forrásból dolgozik!
Akkor most hogy jönnek be a Vidámparkos találatok? Merthogy a YouTube-on nem nagyon találtam...
@sajt: Feltenni YouTube-ra, előtte flv-be konvertálni a Muziic konverterével. Gyors.
egyértelműen youtube, a komp zenekar gyolog haza című számát csak oda töltöttem fel :)
Nekem nem engedi, ha rákattintok a megosztásra ezt írja ki:

"Hiba történt a tartalom megosztása közben.

Sajnos a tartalom tulajdonosának adatvédelmi beállításai nem teszik lehetővé, hogy megoszd ezt a tartalmat."

:(

Valakinek sikerült zenét is megosztani, vagy csak a linket playlist nélkül?

@nehogy ide kattints:: Viszont nekem Youtube-on fent levő verziójú saját zenémet nem találja meg.
a kiadók taktikája ilyenkor az, hogy várnak egy kicsit, és a kalóz kiadót beperelik. amerikai szolgáltatók esetén működik a pereskedés. ott ugyanis be lehet hajtani a pénzt.

ázsiában meg győz a forradalom. a google megállapodott a nagy amerikai kiadókkal (sony, warner, universal, emi) az ingyenes kínai zeneletöltésről. amit egyébként a baidu már régóta kínál. még az sem tartom kizártnak, hogy a google kína kézébe kerül. az amerikai tőzsdén ma ők a legnagyobb játékosok.
amúgy nekem is az a tapasztalatom, hogy a youtube anyagából dolgozik
@Kisangyal: Facebook megosztás ment, de mintha nem adná át rendesen az url-t. Még hegyezni kell rajta.

Amúgy csak azokat a YouTube zenéket találja meg, melyek Music kategóriában vannak. Így nem lel meg mindenféle hülyeséget.

A playlist mód nem működik nekem HQ módban.
Remélhetőleg a zenevédők nem tudják majd hogy kit kell kiemelni!
Heti OFF: Ma elérte a fészbúk a 200 milliós júzertábort. Őrület. :D Kérdés mennyi az aktív júzer ebből, merthát ugye cukorhegy egy országhoz hasonlította az oldalát, de a nem aktív júzer csak szám. Olyan mintha halott lenne abban az országban.
Sün az MTV Híradóban:
www.youtube.com/watch?v=ePQ1DYqWltM
Nyúl a Hiradóban már feltünt médiahacker Sün keresésére indul:
www.youtube.com/watch?v=ePQ1DYqWltM
@Gery Greyhound >: talán nem raktad zene kategóriába
A doboz bal alján írja, hogy powered by ...

Vagy Youtube, vagy valami lengyel oldal az, amit ilyenkor odaír, találattól függően. A facebook-megosztás pedig, háát. Ilyen kriksz-krakszokat dobál a link alá, nem túl menő.
Megoldottam a problémát, iLikét használok amivel ki tudtam rakni a playlistem is. :)
Az a vattoz bigyó meg nem jó semmire...