Nagy Twitter Kérdőív - elő a kitöltőtollal!

Tegnap összeraktam egy kérdőívet, amibe olyan kérdéseket tettem, amik abban a pillanatban eszembe jutottak, és érdekel, hogy mit válaszolnának rájuk a magyar twitterezők. Tegnap még csak Twitteren és Facebookon pörgött a kérdőív, de már így is több mint 185-en kitöltötték. Nekik ezúton is köszönet. Akik még nem töltötték ki, de érdekli őket, azok ide kattintsanak.

Amúgy ma megkeresett egy kutatócég, hogy a kérdőíven felbuzdulva ők csinálnának egy komoly (értsd: reprezentatív mintavételen alapuló) kutatást is a magyar twitterezők körében, és hogy segíthetnék összeállítani a kérdéssort. Úgyhogy ne lepődjetek meg, ha a közeljövőben még egy kérdőív beesik a postaládátokba.

Miért jó ez? Mert először az életben lesz valamilyen általános képünk a magyar twitterezőkről. És ez mindenképpen érdekes. A beérkezett válaszok alapján azt tudom mondani így előzetesen, hogy már most vannak olyan válaszcsoportok, amik miatt érdemes volt megcsinálni a kérdőívet.

A kérdőív kiértékelésére itt kerül majd sor. Úgyhogy egy postban emlékezünk majd meg az eredményekről, hamarosan.

Addig is jó netezést, twitterezést mindenkinek. És ne felejtsetek el követni Twitteren, ha eddig még nem tettétek. A verseny ugyanis hamarosan lezárul, és még a közelében sem vagyunk a 2009 követőnek...

Kérdőívvel kapcsolatos hírek: twitter.com/hh

Címkék: stat magyar felmérés twitter ntv2009
2009.05.12. 12:20. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hm, pont az előbb "töltöttem" ki :)
Ehhez kapcsolódva: én is készítettem egy kérdőívet, eddig 135-en töltötték ki. Azt próbálom kideríteni, hogy az online hirdetéseknek mekkora szerepük van a mai internetes piacon. Szeretném, ha minél többen kitöltenék, nem csak azért, mert kell a dolgozatomhoz (135 már elég lenne), hanem mert szerintem érdekes a téma és kíváncsi vagyok az eredményre. Néhány nap múlva megmutatom majd az eredményt is, ha érdekel titeket.

spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cklsekNSdTQ1QzJETVFJRjVSZUlONlE6MA
@Kistitok: ennek mennyi köze van ehhez a poszthoz? úgy gondoltad kérdőív-kérdőív oszt' kész?
eddig az ember azért csakcsak olvasgatott ezen a blogon érdekes dolgokat. de mostanában nem látni mást csak iwiw így, iwiw úgy, twitter így, twitter úgy.
@assem: pedig szerintem hamarosan megint lesz róla szó. mert az alkalmazásoktól ledöglik az egész iwiw :)
azt majd meg lehet tudni hogy az utolsónak mi a megoldása?
Sztem érdemes lenne a kérdőív _előtt_ megkérdezni, hogy twitterezik-e az ember (és így kihagyni az első kérdést), mert a twitterezők, és nem az internetezők szokásaid kutatod.
Szerintem mindenképp érdekes lenne arra is rákérdezni miért nem használja(/tartja hülyeségnek) az aki ismeri is, és kipróbálta.
Engem nagyon érdekel, más miért nem tartja használhatra méltónak a twittert. Nagyon, nagyon fura, hogy ennyire megosztja a felhasználókat, míg minden más hasonlóan sikeres szolgáltatás nem.
Talán kijön ebből az egészből, hogy szánalmas az egész twitterezés...
Jó volt a feladvány, szevasztok.
a twitter buziság, celebgeciknek. : )
most nem érek rá, de majd holnap ránézek...
@[imi]: Hm... nem igazán értem, mi ezzel a gond. Ez nem reklám akart lenni. Web és kérdőív. Szerintem kommentben belefért.
@[imi]: köszi. jövök olvasni :)
de má látom van fészbukos hír is.
* Kötelező

Twitterezel?*
Nem.

Mire használod a Twittert?*
Fail.

:)