Ne adjátok olcsón magatokat: kövessétek HH-t!

Holnap zárul a Nagy Twitter Verseny. Úgyhogy itt az alkalom, hogy még egy nagy levegőt vegyünk, és végiggondoljuk, hogy van-e még olyan ismerősünk, aki nem twitterezik, pedig akár twitterezhetne is, mert neki való, szeretné, jól állnak neki...

Aki még nem regisztrált Twitterre, az itt megteheti. A magyar twitterezőket itt találjátok. Követni pedig itt lehet engem.

Ne üljetek föl az olcsó szavazatvásárlós akciózásoknak, tévéshopos megkereséseknek. Ne adjátok el a lelketeket öt forintért. Vannak, akik nem tudnak veszteni, de rajtuk max mosolyogni ér. Csak akkor használjátok a Twittert, és akkor ajánljátok ismerőseiteknek is, ha valóban érdekesnek, szórakoztatónak, netalántán hasznosnak találjátok ezt a fajta kommunikációt.

Amúgy az elmúlt héten is voltak izgalmas párbeszédek a Twitteren. Például pénteken, mikor a Balaton környéki twitterezők percről percre tudósítottak a viharból. Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon sok érdekes információt osztanak meg a magyar twitterezők. És az is jó, hogy ha lassan is, de biztosan kikerült a geek börtönből ez a szolgáltatás Magyarországon is. Vagyis mostanra messze nem igaz, hogy csak a marketingesek meg a programozók ökörködése a Twitter. Én egy élettelibb, színesebb közösséget látok most. És igazából ez is volt ennek a versenynek a célja.

Mindenkinek nagyon kellemes hetet, még nyáriasabb májust, még több könnyed korán kelést, még hasznosabb munkaórákat és boldogabb pillanatokat az életben.

Címkék: magyar twitter ntv2009
2009.05.25. 09:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hmm, kezd szoros lenni, angelday mindjárt megelőz
Én is hasonló szépeket kívánok minden webisztán-olvasónak!
A twitternek akkor látnám értelmét, ha pl az itteni, vagy más blogos bejegyzéseimet automatikusan(v kérésre) twitteren is megjelenítené. Illetve lehet, hogy rosszul látom, de a válaszokat sem lehet látni, sem pedig azt, hogy mire válaszolok. Annak aki jórészt követné az eseményeket és csak számára fontos eseményekről írna, sztem továbbra is használhatatlan. Le lehet szavazni:)
hm...kommentet akartam írni, nem bejegyzést..
@CssaBee: A Twitter elsősorban azoknak jön be, akiknek igen nagy a zajtűrő képessége, és hajlandóak sok hulladékot átgereblyézni némi hasznos tartalomért.

Illetve azoknak is bejön, akiknek maga a zajgyártás okoz jó érzést. :D
@agyvihar: csak azoktól kell "zajt" hallani akiktől szeretnél. mindenki mást ki tudsz zárni. ezt már nem kell gereblyézned.
engem is az szavar nagyon, hogy nem látni a válaszokat, a későbbiekben
@[imi]: De ha ők olyanokkal beszélnek, akiket én nem követek, akkor csak a fele párbeszédet látom, nem?

Egyrészt ez hasznos, mert így fel lehet fedezni más embereket, viszont zaj is, mert nem tudom, arra van-e mód, hogy ha akit követek beszélget X-szel, aki engem nem érdekel, akkor kiszűrhessem az X-nek szóló üzeneteit, amikor neki ír valamit, vagy válaszol neki.

Van erre lehetőség? Ha nincs, akkor ez nem kiszűrhető zaj, ami zavaró.
@CssaBee: Számos szolgáltatás van, amivel be lehet fűzni Twitterre RSS-t. Akár más blogjához és kommentjeihez is gyárthatsz Twitter accountot magadnak, ami esetleg mást is érdekel, vagy sem. Technikailag nincs akadálya, gondolom erkölcsileg sem nagyon. (Mondjuk ilyen accounttal azért ne nyomulj nagyon, én is nyomtam unfollowt olyan blogger követőre, akit alapban megtűrtem volna, de a kommentjeit is bekötötte, ami már túl zajos volt.)

Az más kérdés, hogy ez sajnos zavaró zajt generál például olyan helyeken, mint az opt in és opt out nélküli Turulcsirip. Persze erre is van megoldás, ha lezárod az accountot, és csak te követed.

Más, arra tud valaki megoldást, hogy publikus accountot kivetessünk a Turulcsiripből? Mert mondjuk túl zajos, és nem akarunk nagy tömeget zavarni, sok dühös blockot begyűjteni. Sajnos semmit nem találtam arról, hogy egyáltalán kik állnak a Turulcsirip mögött, kit lehetne ilyen kéréssel megkeresni, nincs impresszum, semmi, a whois szerint talán Tóth Benedek lehet mögötte.
"Amúgy az elmúlt héten is voltak izgalmas párbeszédek a Twitteren. Például pénteken, mikor a Balaton környéki twitterezők percről percre tudósítottak a viharból."

Miközben én Pesten vacsoráztam, majd lefeküdtem, és tojtam az egészre.

A fűszálak növekedési üteméről még nem twittereznek?
@Bit Rot: Ez egy hasznos fejlesztési lehetőség lenne a twitteren, hogy lokalizálni lehessen a tweet-eket, vagyis alapból mondjuk ne lássam, ha valahol a helyi időjárásről beszélnek, de ha ott élek, vagy oda készülök éppen, akkor bekapcsolhassam az arra a helyre vonatkozó csiripeléseket.