Hetente 850 ezer ember kíváncsi az iwiwes kisalkalmazásokra

Most esett be az origós sajtóközlemény az iwiwes kisalkalmazásokról. Akit érdekelnek az adatok, azoknak íme pár stat: 

  1. Egymás szemében (920 ezer júzer)
  2. Csajok és pasik (kb. 100 ezer júzer)
  3. Videotelefon (62 ezer júzer)
  4. Sün! Sün!! Sün!!! (47 ezer júzer)

Az Alkalmazások aloldalt egyébként átlagosan naponta 300 ezer felhasználó látogatja, ami az indulás óta heti 850 ezer egyedi felhasználót jelent. Na, hát ezek vannak így egy hónappal az indulás után.

Az már most jól látszik, hogy a valóban közösségi kisalkalmazások az igazán sikeresek. Tehát az olyan játékok, melyek az ismerősi hálót használják. Nyilván a következő időszakban egyre több ilyen miniapp megjelenésére lehet számítani. Azon én személy szerint egy kicsit csodálkozom, hogy sok "magas labdát" még mindig nem csaptak le a külsős fejlesztők. De nyilván ez is megtörténik hamarosan.

A mostani két legsikeresebb kisalkalmazás jól mutatja, hogy bődületes forgalmi adatokat lehet elérni egy-egy jól irányzott alkalmazásötlettel. És nyilván lesznek ennél nagyobb sikersztorik is a jövőben. A magyar fejlesztői elméken múlik.

(A full disclosure a szokott helyen, a blog jobb hasábjában.)

Címkék: iwiw stat magyar opensocial
2009.05.29. 15:39. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Pro: én úgy mondanám: "lúzer"
az egymás hátamögött alkalmazást sikerült már valakinek úgy használni, hogy ne álljon le 5-6 emberke értékelése után és ne kelljen újraindítani vagy F5ölni mint a hülye?
iszonyú lassú minden, használhatatlanul lassú. aztán most meg már ugye naponta el lehet olvasgatni a visszanézek később vagy addig csinálok valami hasznosat szöveget.
Mire gondoltál, mint magas labda? Pld. a kérdőív?
Az egymás szemében nem azért sikeres, mert jó, és közösségi, hanem mert spammel. Bővebben: socialworker.blog.hu

Ha a magas labda = koppintás, akkor igen, azt hittem, hogy a másológépek gyosabbak lesznek.
összesen 1 129 ezer lúzer
@jozsi_az_infomunkas: Pontosan. Hagyjam jóvá az összes mindent, utána minősítsek valakit, akit én nem akartam, ahelyett, hogy megmutatná azt, amivel kecsegtetett, nevezetesen a saját értékelésemet. Behúz a csőbe. Ha még egy ilyen sz@r jön, ami kikerülhetetlen az iwiwen, akkor én eltűnök onnan.
Az iWiWet gyakorlatilag használhatatlanná tették a kitűnő kisalkalmazások + az új üzenetküldő rendszer. Vagy nem működik, vagy elképesztően lassú. Igazi, európai értelemben vett gányolás. :]
ja, az egymas hata mogottet en is buntetnem.
Én be sem kapcsoltam a kisalkalmazásokat, nem volt kedvem elfogadni az EULA-t.
@Androidus: Bezony. A FB-on az agressziv alkalmazasok azt csinaljak, hogy mielott megmutatnak pl. egy teszt eredmenyet, kiraknak egy lapot, hogy akkor hivjak meg 17 baratot, es eldugjak a jobb elso sarokba a linket, amivel ez atlepheto. Ugy latszik az meg a baratibb megoldas :). Az egymas szemeben az folyamatosan noszogat, ha nem regeltel, vagy csak az elso alkalommal, amikor ertekel valaki?
Közben meg szépen terjed az üzenőfalon ez... :)

"Továbbított üzenet!!!!
Személy szerint én nem tudom, hogyan lehet elérni a Gépházat, vagy azokat, akik döntéshozóként ténykedve döntik el az kinézetét és működését. De ha sokan kiteszitek eme pár sort, talán eljut a fülükig, és meghozzák a megfelelő döntéseket!

- Nem akarunk „könyvpárbaj" alkalmazást!
- Nem akarunk „napi tájkép” vagy „F1 multinaptár” alkalmazást!
- Nem akarunk semmilyen alkalmazást, amely lassítja a rendszert, vagy lehetetlenné teszi a régi, már megkedvelt funkciók működését!
- Nem akarunk több ráncfelvarrást, vagyis hogy az oldal kinézetét megváltoztassák általában a hátrányára!
-Nem akarjuk, hogy ismerősök bejelölésénél kötelező legyen beírni, hogy honnan ismerjük egymást. Mi azt úgyis tudjuk.

- Akarjuk viszont, hogy egy levél elküldése nem teljen 15 percbe!
- Akarjuk, hogy egyáltalán az oldal betöltése ne kerüljön 30 percbe!
- Akarjuk, az egész rendszer, úgy általában véve gyorsabb legyen, és a felesleges csinosítgatás helyett a fejlesztésekre szánt pénzt erre költsék!
- Akarjuk, hogy az ilyen alapvető funkciók, minthogy ismerősök keresése, folyamatosan fennakadás-mentes legyen! Például, ha tudom, hogy 5 Renáta ismerősöm van, és az ismerőseimet szűkítem a Renátákra, ne írja ki azt, hogy az eredményhalmaz túl nagy, szűkítsem tovább a feltételeket!

Tegyétek ki, hogy észbe kapjanak már."
@Androidus: @atleta.hu: nem kikerülhetetlen: van uninstall; az értesítéseket is le lehet tiltani. én megtettem.
mindazonáltal annál nagyobb gyíkságot h ezt az egymáshátamögöttet kirakták mindenkihez difóltba, nehéz lett volna kitalálni.

a 4. helyezettet viszont én is felraktam :D
Az Iwiw reklámai letilthatóak Firefox böngészővel úgy, hogy az AdBlock kiegészítést hozzáadjátok!

Írtam nekik, hogy az Üzenőfalat és az egyéb Box-okat, mint például a Klub ajánló, Alkalmazásaim – Katalógus, Születésnapok – Névnapok össze lehetne zárni. Ezzel is gyorsabb lenne az oldal betöltése.

Ezen kívül a Profil részen lehetne olyan beállítás, hogyha észrevesszük, hogy pár ismerőssel kevesebb van, akkor tudjuk már mi a franc van, mivel csak jobb tudni, hogy az Iwiw-el van bajuk vagy velünk.

De a csicsán kívül szerintem itt nem lesz más!
Ha mégis, azt pozitív csalódásként könyvelhetjük el! :)