Egy magyar online idézetgyűjtemény is megnyitja apiját

Egyre több magyar startup látja elérkezettnek az időt arra, hogy megnyissa api-ját a fejlesztők előtt. A legutóbbi a Citatum.hu. Nem hallottál még az oldalról? Én sem. Mindenesetre azt állítják magukról, hogy ők az egyik legnépszerűbb idézetgyűjtemény a .hu domain alatt. Az idézetek pedig éppen olyan információk, mint mondjuk a twitek vagy a geolokációs adatok. Sok van belőlük, jól lehet velük legózni.

Aki tehát kedvet kap az idézetekel való játékhoz, az az api-n keresztül eléri az idézeteket szerző, könyv, kategória vagy szövegrészlet szerint. A részletesebb api doksi itt olvasható.

Ha már magyar szájtok api-jai: én továbbra sem látok nagyon sok olyan magyar mashupot, mely a magyar társszájtok adatbázisával próbálna meg kezdeni valamit. Ha tudtok ilyen kezdeményezésről, mindenképpen írjátok meg. Érdekel. Mint ahogy az is, hogy ti milyen api-kat látnátok szívesen. Jó, tudom, Gmail :) Na de azon kívül?

Címkék: magyar api startup citatum.hu
2009.11.16. 20:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Könyvpárbaj (konyvparbaj.hu/) a Moly (moly.hu/) adatbázisát használja. Bár nyilván a dolog szépséghibája az, hogy mindkettő saját fejlesztés, de mondjuk ez nem volt kizáró okként megadva. :)
a mobilszolgáltatók telefonszám adatbázisához hozzáférő API szerintem jól jönne :)
szerintem azért különbséget kell tenni, hogy az üzemeltető által feltöltött (egyébként nem titkos) adatbázist használják fel mások (lásd citatum.hu), vagy a júzerek által feltöltött titkos adatokat

szélsőséges példa, hogy egy bank nyilván nem nyithatja meg az adatbázisát egy olyan oldal számára, aki pl. pénzügyi elemzéseket tenne közzé az ügyfelek kártyahasználati szokásainak változásáról

az idézetek nem személyes adatok, azokat lehet szabadon felhasználni, de a mi adatainkat pl. nem
azt hiszem a kocsmakereső API-ja lenne a leghasznosabb :)
elvira, menetrendek
nem api, de hasonlóan online adatbázisból dolgozik:

istenigeje.posterous.com/
illetve
twitter.com/istenigeje
Napi 150 lekérés? erre milyen mashupot is képzeltél el?
Ez max arra jó hogy ne http-n keresztül hakkoljál le véletlenszerű idézetet valami webalkalmazásba, de szerintem másra nagyon kevés.
mi már eddig is az ó idézeteiket használtuk, és rendesek voltak velünk (wiw kisalkalmazás): iwiw.hu/app/1652126820