A hógolyózás és a Twitter

Hét végén már írtam róla, hogy volt egy rendőrségi ügybe torkolló hócsata Washingtonban. A hirtelen nagy mennyiségben leesett hó hatására több mint kétszáz twitterező dobált egymásra hólabdákat az USA fővárosának egyik kereszteződésében.

És bár a helyszíni felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy a szolgálaton kívüli rendőr a hócsatát látva fegyvert rántott, a helyi rendőrség egyelőre még ebben sem biztos. Na mindegy, az incidens előtti felvételekből az is kiderül, hogy a washingtoni srácok jól érezték magukat a Twitteren spontán megszervezett összejövetelen...

A New York-i Time Square-re is szerveztek egy összecsapást twitterezők. Ez - a hírek szerint - rendőri túlreagálás nélkül, vidáman ért véget. A manhattani hógolyózást a #snOMG csatornánk kezdték el szervezni a helyiek. Sikerrrel.

Mindebből jól látszik, hogy a Twitter kiválóan alkalmas arra, hogy egymásnak nagyrészt ismeretlen emberek spontán szerveződjenek össze egy-egy ügy miatt. Ez pedig olyan közösségformáló erő, amit korábban talán csak az IRC tudott. Vagy az sem annyira.

Címkék: kommuniti twitter
2009.12.21. 09:45. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talán túlzás "ügynek" nevezni, bár egy kis IRL aktivitás biztos jót tett mindenkinek :)
off: a XXI. század legnagyobb fegyvere a kamera:) a biztos urak nevetségessége ellen a fegyverhez nyúlás sem sokat tehet lassan.
Újabb tech bulvár cukrostakony.
Elképesztőnek és aggasztónak találom, hogy egy olyan szolgáltatást hypeolunk már megint, ami semmilyen módon nem mutat előre. De most komolyan. Mi az hogy a twitter kiválóan alkalmas erre? Mire bzz?
Retrokorszak báker... :(